recept: love-and-shine-koekjes

Deze koekjes zijn helemaal in het thema van Douwe Bob's nummer: Shine! Pak jij ook jouw shine met deze koekjes?


 

tools
bakpapier
oven
grote mengkom
blender
vork
steekvormpjes hartjes en sterren (twee maten)
deegroller
snijplank

ingrediënten deeg
1,5  banaan
150 gram havermout
80 gram amandelmeel
4 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels honing

vulling
0,5 banaan
2 eetlepels natuurlijke pindakaas
125 gram bevroren kersen
1 eetlepel honing

bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de twee bananen met havermout, amandelmeel, kokosrasp, en honing in de mixi-mixer en mix tot een mooi beslag. Bedek een snijplank met bakpapier en schep met een lepel het deeg op het bakpapier. Leg hier een nieuw vel bakpapier overheen en rol het met de deegroller tot een mooie plak deeg (ongeveer 5 mm dik). En nu shinen met de vormpjes! Steek met de stervormpjes grote sterren uit, en steek met het kleine stervormpje uit de helft van de sterren een klein sterretje. Zo heeft ieder koekje een bodem (de hele ster) en een deksel (de ster met het midden sterretje eruit). Doe hetzelfde nog een keer, maar dan met de hartvormpjes. Bak ze ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en laat de koekjes daarna goed afkoelen.

voor tussen de koekjes
Pindakaas bananen jam: Meng de halve banaan met 2 eetlepels natuurlijke pindakaas (zonder toevoegingen!). Prak het mengsel tot een mooi smeersel. 

Kersen jam: Doe de kersen in de blender met de honing en mixen maar tot een mooie jam! Giet het vervolgens in een koekenpan en laat het iets inkoken. Let op: het mag niet koken. 

samenstellen
Pak een hele ster en smeer daar een van de twee smeersels op. Plaats vervolgens een ster met de binnenkant eruit bovenop en druk hem zachtjes aan. 
Tip! De kleine sterretjes die je uit de binnenkant hebt gestoken zijn ook perfect voor je hond met of zonder een toefje smeersel.