recept: allez-apple-roosjes

Allez! Pluk de dag en fleur helemaal op met de heerlijke allez-apple-roosjes voor jou en je pet-bff!


ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (zonder boter)
2 appels
250 gram bevroren mango
3 eetlepels honing
sesamzaad
aardbeien

tools
bakpapier
oven
mes
blender
koekenpan
mandoline (of kaasschaaf)
kwast
snijplank
zeef     
hartenprikker

bereiding 
Verwarm de oven op 180 graden. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd ondertussen de appels doormidden en snijd het steeltje en het klokhuis eruit. Schaaf de halve appel met de zijkant in hele dunne plakjes op de mandoline. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben.

Doe de appelschijfjes in een pan met koud water. Verwarm dit ongeveer 2 minuutjes op het vuur, hierdoor worden de appeltjes zachter en buigzamer. Giet de appelschijfjes daarna af.

Doe de mango stukjes in de blender en mix met twee eetlepels honing tot een gladde massa. Verwarm dit mengsel even in een koekenpan.

Leg wat bakpapier op een plank en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op. Druk ze goed vast aan elkaar. Snijd dan de plak deeg in 6 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de waterige mangojam. Dip vervolgens een schijfje appel met één kant in de mango en leg die op het bladerdeeg, doe dit een paar keer totdat de strook bedekt is met appel en ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met wat sesamzaadjes. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.

Leg ze een paar centimeter van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Laat ze even afkoelen nadat je ze uit de oven hebt gehaald.

finishing touch
Steek met een hartvormpje hartjes uit wat aardbeien en leg daar een druppeltje mangojam op. Wissel de aardbeien hartjes af met de appelroosjes. En tadaaaaa!