recept: waanzinnige-wortel-worst-hotdog

De enige echte www hotdogs! Perfect voor jou en je petbestfriend!

ingrediënten (voor tien kleine broodjes)

 

300 gram zelfrijzend bakmeel (en wat extra voor het kneden)
180 ml water 
snufje zout 
2 eetlepels olijfolie
5 wortels
bouillonblokje
tomatenpuree
honing (1 theelepel)
feta (verkuimeld)
peterselie (fijn gehakt)
maanzaad

 

Stap 1 – de broodjes

Let the cooking begin! Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Doe het meel, de helft van het water, een snufje zout en als laatst olijfolie in een grote kom. En nu… mixen (op de laagste stand)! Giet tijdens het mixen de rest van het water beetje bij beetje door het beslag. Wanneer het een mooi beslag is gaan we kneden. Maak 10 gelijke bolletjes. Druk ze een beetje aan zodat ze een mooie ovale vorm krijgen. Leg ze op een bakplaat, besmeer ze met olie en besprenkel er wat maanzaad overheen. De broodjes gaan 35 minuten in de oven.

Stap 2 – de wortelworstjes

Snij de kopjes en kontjes van de wortels af en dan door de helft. Om een echte worst vorm te krijgen schil je ze vanaf het midden naar de buitenkant (en onthoud safety first!). Zet wat water op en verkruimel het bouillonblokje erin. Wanneer het water kookt, kunnen de wortels 10 minuutjes de worteljacuzzi in. Klaar? Afgieten maar!

Stap 3 – de ketchup

Mix de tomatenpurree, honing, en water, en stop ze dan in een spuitfles.

De finishing touch

Nadat de broodjes zijn afgekoeld, maak je een snee in het midden waar de wortel worstjes in kunnen. Spuit de ketchup erop en maak het af met feta kruimels. Smullen maar!