recept: pannacotta-popcorn-taart

POP POP POP! Wat krijg je als je een taart samenvoegt met popcorn? Natuurlijk, de pannacotta-popcorn-taart! Het perfecte recept voor je eigen pannacotta-popcorn-party.tools
koekenpan
kleine pan
schaar
bakpapier
taartvorm
blender
fijne zeef
pannenlikker
grote bak

ingrediënten

voor de bodem:
40 gram cashewnoten ongebrand
40 gram amandelen ongebrand
120 gram havermout 
120 gram boter
2 eetlepels honing

voor de vulling: 
300 ml room
140 ml melk
2 gram agar (2 mespuntjes)
240 gram maïs (uitgelekt)
sap van een citroen
5 eetlepels honing 

voor de popcorn:
theelepel zonnebloemolie
een handje droge maïs
natuurlijke kleurstof (blauw en rood)

bereiding bodem
Toast de amandelen en cashewnoten zonder vet in een koekenpan, maar let op: het verbrand snel! Zodra de nootjes bruin zijn, toast je de havermout ook kort mee. Blitz de noten en havermout tot een mooi fijn mengsel (er mogen nog kleine stukjes inzitten).
Smelt de boter en voeg hier 2 eetlepels honing aan toe. Voeg de geblitzte noten en haver hieraan toe en mengen maar!
Span een bakpapier over de bodem van de taartvorm en druk het mengsel in de vorm tot een mooi egale bodem. Zet het in de koelkast en maak ondertussen de vulling:

vulling
Giet de melk en de room in een pan en voeg hier de agar aan toe. Breng dit rustig aan de kook (dus op een laag vuurtje) en haal van het vuur af zodra het kookt. Voeg hier de honing aan toe en een blikje uitgelekte maïs.
Mix deze massa fijn in een blender en giet dit door een fijne zeef op de bodem van de taart. Gebruik de pannenlikker om alles goed door de zeef heen te drukken. Zet het in de koelkast en laat in ieder geval drie uur staan, maar het liefst nog ietsjes langer. 

finishing touch
Kleuren popcorn: Gooi een handje maïskorrels in een koekenpan met een druppel zonnebloemolie en doe de deksel erop. POP POP POP - wacht totdat ze gepopt zijn. Haal ze van het vuur af en doe het in twee schalen. Strooi over de ene het blauwe en over de ander het rode kleurstof poeder. Hussel alles door elkaar en tadaaaa: kleuren popcorn!