Koken met bekende sterren in het derde seizoen!

Donuts, popcorn of baklava eten met je hond, poes of kip. Dat kan, bewijst het VPRO-jeugdprogramma Koken met konijnen. Presentatoren Diederik Kreike en Ayrton Fraenk laten in het derde seizoen weer zien hoe je thuis ook heerlijke baas- en beestbaksels maakt. En dit keer dienen zij het eten op voor wel heel bijzondere gasten..

Er komen dit derde seizoen niet alleen bijzondere huisdieren langs, maar ook heel bijzondere gasten zoals Sherell Martini (4,2 miljoen volgers op Tiktok) en Douwe Bob. We spraken Diederik, die zei hierover: "Het was heel leuk om stiekem een 'kijkje achter de schermen' te krijgen bij de BN'ers en hun dieren. De grote vraag was natuurlijk hoe ze hun drukke bestaan kunnen combineren met het hebben van een huisdier, maar dat ging ze allemaal best makkelijk af." Diederik en Ayrton maken weer heerlijke gerechten voor baas en beest. In de keuken van dierenasiel DOA gaan ze aan de bak. Bijvoorbeeld de Panna cotta-popcorn-party en de Matti-macarons, of Diederik's favoriet: Zo Kittige Sijzenbroodjes. De recepten zijn thuis na te maken, zodat iedereen kan bakken voor beest en baas! Ook de videoclips zijn terug, laat Diederik ons weten: "Inclusief choreo's, outfits en achtergronddansers. Die wil je echt niet missen!" Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe lessen, zoals dat koeien geen zin hebben in camera's, TikToks maken eigenlijk heel makkelijk is, en dat dieren elkaar laten daten helaas nog steeds kan mislukken, aldus Diederik.

In de eerste aflevering is Sherell Martini samen met hond Chaya te gast. Sherell en Chaya bereiden een Tiktok-video voor. Wanneer de broodjes voor de Waanzinnige-wortel-worst hotdogs in de oven staan, nemen Sherell, Chaya, Diederik en Ayrton een 'pletvideo' op.

In aflevering drie is Douwe Bob samen met PBFF (pet best friend forever) hond Tammy te gast. In het asiel gaan ze op zoek naar een metgezel voor Tammy. Ze eten met heel veel dieren Love & Shine koekjes. Zullen deze ervoor zorgen dat de vonk overspringt?

Over het presentatieduo
Diederik Kreike (Amsterdam, 1994) en Ayrton Frarnk (Amsterdam, 1993) leerden elkaar kennen tijdens een voorstelling in het Amsterdamse Bostheater. Sinsdien zijn ze al jaren vriendjes! Diederik heeft een performance opleiding (Toneelacademie Maastricht) afgerond en Ayrton een mime opleiding (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten)! Nu kunnen we deze kunsten met eigen ogen bekijken bij Koken met (bekende) Konijnen.

Ook een huisdier?
Denk je er ook over na om een huisdier te nemen? Check altijd eerst even bij jouw plaatselijke asiel!
Zo is Koken met Konijnen bijvoorbeeld opgenomen bij dierenasiel DOA.

Koken met bekende konijnen, vanaf zondag 2 januari, 09:25 uur, VPRO, NPO 3