zo-kittige-sijzenbroodjes

Samen met Jurre Geluk maken Diederik & Ayrton de zoooo-kittige-sijzenbroodjes! Maak ze zelf na, voor jou én je dierenvriend!tools
messen
pollepel
mixer
lepels
bakpapier
spuitfles
koekenpan
snijplank
kommetje
oven

ingrediënten
100 gram zoete aardappel
130 gram linzen (uitgelekt)
110 gram kikkererwten (uitgelekt)
25 gram zeekraal fijngehakt
bladerdeeg (zonder roomboter!)
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel honing
water

bereiding
vulling:
Doe de hele zoete aardappel (200 gram) in de oven voor 30 minuten op 180 graden. Rooster intussen de uitgelekte kikkererwten in een koekenpan zonder vetstof totdat ze mooi bruin zijn. Haal de zoete aardappel uit de oven en laat deze afkoelen. Als hij koud genoeg is kan je het vel eraf trekken. Blitz de fijngehakte zeekraal, linzen, zoete aardappel, en kikkererwten met een mixer door elkaar, maar houd nog wel kleine stukjes over voor de bite.

de broodjes: 
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het iets ontdooien (maar niet te veel, want dan wordt het heel onhandig om mee te werken). Snij in 2 plakjes de vorm van een kattenhoofd. Leg op een plakje een hoopje van het vullingmengsel en leg het andere uitgesneden kattenhoofdje eroverheen. Maak met het overige bladerdeeg of een mesje een kattensnuitje erin (of een ander dier kan natuurlijk ook!). Maak een grote voor jezelf en een kleine voor de kat. De grote katten saucijzenbroodjes mogen 15 minuten in de oven, de kleintjes zijn na 10 minuten al klaar.

de ketchup 
Meng 2 THEElepels tomatenpuree met 2 EETlepels water en 1 THEElepel honing. Giet het over in een spuitflesje zodat je je eigen gemaakte ketchup mooi over je hotdog kan spuiten. En smullen maar! :)