Voor ouders

De website zapp.nl is voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en sluit aan bij de televisiezender Zapp. Zapp zendt dagelijks kinderprogramma’s zoals Brugklas, SpangaS, Het Klokhuis en NOS Jeugdjournaal uit.

Naast Zapp is er voor de jongere kinderen van twee tot zes jaar de zender Zappelin. Deze website vind je op www.zappelin.nl.

Op NPO Start Plus vind je het tv-aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep in hoge kwaliteit en zonder reclame. De programma’s van Zapp zijn te vinden onder ‘Jeugd’. NPO Start is onderdeel van NLziet.

Niet alleen via de televisie is Zapp te bekijken, via www.zapp.nl/tv-kijken kan er live naar Zapp worden gekeken. Wanneer er geen Zapp-programma op televisie te zien is, zal op deze livestream de programmering van het themakanaal Zapp extra worden uitgezonden. Hierdoor kunnen kinderen altijd en overal naar Zapp kijken.

Zapp.nl heeft het doel kinderen op een leuke manier bezig te laten zijn met de tv-programma’s die via de zender Zapp worden uitgezonden. Kinderen vinden er acties, games, nieuws, informatie en filmpjes van de Zapp-programma's.

Zapp.nl wordt bijgehouden door een webredactie die valt onder de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Deze redactie is bereikbaar via het contactformulier.

Op de website wordt rekening gehouden met online veiligheid van jouw kinderen. We gaan daarbij uit van de criteria aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid zoals deze zijn opgesteld door de jury van de Gouden @penstaart.

De belangrijkste punten om de online veiligheid op deze site te waarborgen:

* Reclame en commercie: commerciële boodschappen zijn voor zover aanwezig, als zodanig herkenbaar. Kinderen worden niet verleid geld uit te geven via deze website.
* Registratie: Persoonlijke gegevens van kinderen worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Je kunt daar meer over lezen bij de gebruiksvoorwaarden.
* Statistische gegevens (verwerking bezoekersgegevens): Jij en je kind vinden hier informatie over op de pagina privacy.
* Auteursrecht: In de regels voor kinderen staat duidelijk waar auteursrechten aan de orde zijn en hoe de kinderen daarmee om moeten gaan.

Schooltv.nl bevat talloze afleveringen van bekende jeugdprogramma’s van de publieke omroep, zoals Het Klokhuis, Dokter Corrie, De Buitendienst en Huisje Boompje Beestje. Daarnaast zijn er nog duizenden korte clipjes te vinden die helpen bij het maken van werkstukken, spreekbeurten of huiswerk. Alle video’s op Schooltv.nl zijn gemakkelijk op trefwoord en op verschillende leeftijdsgroepen binnen 0 tot 18 jaar te vinden. Met het Schooltv-keurmerk weet iedereen dat het beeldmateriaal verantwoord is, zowel voor thuis als onder schooltijd.

Ook voor jouw kinderen is belangrijke informatie betreffende online veiligheid beschikbaar. Bespreek de punten samen. Zo word je samen 'mediawijzer' en kan je kind daar ook op letten bij bezoek aan andere websites.