recept: bunny-bon-bons

Verdient jouw Stampertje een echt liefdesgerecht? Maak dan deze fruitige bonbons met een verrassende crunch!

 

ingrediënten

coulis en crunch

voor beest en baas
  • 20 gram havermout
  • 250 gram diepvries bosbessen
  • water
 

bonbons

voor beest en baas
  • watermeloen
  • galiameloen
  • cantaloupemeloen
  • paar verse bosbessen
  • paar verse aalbessen
  • takje munt

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180º graden. We beginnen met de coulis: dat is een dikke saus van gepureerd fruit. Ontdooi de bosbessen in een klein steelpannetje met twee eetlepels water, op laag vuur. Roer tussendoor en verwarm tot de bosbessen fijn zacht zijn. Doe de bosbessen in een blender en blend! Zeef dit mengsel, zorg er voor dat alle stukjes er uit zijn. Weeg af en leg 50 gram van de bosbessensaus apart, deze wordt gebruikt bij stap 2. Doe de rest van de saus terug in het steelpannetje en laat de saus lekker doorkoken tot het een dikke saus (coulis) is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Stap 2: Nu kan je het ‘krokantje’ gaan maken! Blend de havermout in een blender tot havermeel. Meng dit met de 50 gram bosbessensaus tot een mooi mengsel. Leg een rol bakpapier op een ovenplaat en smeer het mengsel hier op. Zorg voor een mooi, dun laagje; ongeveer zo dik als chips. Doe de ovenplaat 10 minuten lang in de oven en haal het er daarna uit. Laat het afkoelen.

 

Stap 3: Doe de coulis in een spuitzak en leg deze voor nu aan de kant. Snij de watermeloenen in stukjes. Gebruik je creativiteit (en uitsteekvormpjes) om mooie bonbonnetjes te maken! Maak bijvoorbeeld een inkeping in de stukjes watermeloen zodat je er een besje in kan leggen. Garneer de bonbons ook met het krokantje, de coulis en de tijm. Bunny bon bon appetit!