recept: sushi-out-of-the-box

Sushi, maar niet zomaar sushi: met insecten?! Eet je sushi als een echte baardagaam, met krekels, sprinkhanen en meelwormen! Dip in de Japanse mayonaise en geniet samen met je reptielenvriend.

Ingrediënten

de sushi
voor beest en baas
- 1 bloemkool (300 gram)
- 1 broccoli (300 gram)
- zeewier vellen
- komkommer
- wortel

toppings
voor baas
- 150 ml. Sojaolie
- Eigeel van 1 ei
- 1 el rijstazijn
- Snufje zout
- 1 theelepel mosterd
- Sojasaus

gevriesdroogde insecten
voor beest en baas
- meelwormen
- krekels
- sprinkhanen

Stap 1: Doe het eigeel in een keukenmachine. Doe daar ook de mosterd, zout en rijstazijn bij. Mix! Doe daarna beetje bij beetje de olie er bij. Beetje bij beetje is belangrijk, anders gaat de Japanse mayonaise schiften en dat wil je niet. Als je alle sojaolie hebt toegevoegd, is je mayo klaar!

Stap 2: Begin met de komkommer. Snij deze even lang als het sushivel breed is. Snij daarna de komkommer in de lengte in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Deze kun je lekker snacken tijdens het koken! Snij het kopje en kontje van de wortel er af. Snij daarna de wortel ook in dunne reepjes. Snij de broccoli in stukjes en blend! Doe hetzelfde met de bloemkool. Vijzel de meelwormen tot ze fijn zijn.

Stap 3: It’s rolling time! Leg een zeewier vel neer en bestrijk deze met een laagje geblende bloemkool. Zorg er voor dat aan beide kanten van het sushi-vel ruimte over is: ongeveer 3 cm aan de ene kant en een vingerbreed aan de andere kant. Strooi de meelwormvijzel over het bloemkoollaagje en leg hier wat reepjes wortel bovenop. Dip je vinger in een schaaltje water en bestrijk de onbedekte stukjes sushivel met je natte vinger.  Hierdoor blijft de sushirol plakken als je hem oprolt.

Variaties: Maak ook een rol met broccoli en krekels en een rol met bloemkool, broccoli en sprinkhanen. Snij de rol in plakjes met een scherp mes, met een zagende beweging. Itadakimasu (eet smakelijk)! Eet zelf je rol met de mayo en sojasaus, voor je beest natuurlijk zonder.