Recept: taking-care-cavia-carrot-cake

Een lief baasje zorgt goed voor zijn dier, maar een dier kan ook zorgen voor zijn baasje! Heb jij zo'n beessie, die je beter laat voelen in zware tijden? Dan verdient 'ie een plakkie taking-care-cavia-carrot-cake!

Ingrediënten

het cakebeslag
voor beest en baas
- 3 bospenen
- 50 gram havermout
- 2 rijpe bananen

toppings
voor beest en baas
- gekleurde wortels
- 1 rijpe banaan

toppings
voor baas
- roomboter
- poedersuiker
- roomkaas

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180º celsius. Schil de bananen en wortels en snij ze in kleine stukjes. Doe de stukjes bananen en wortels in een keukenmachine. Mix tot een moesje. Doe de havermout er ook bij en mix tot een mooi beslag. Pak een bakvorm en smeer het beslag uit tot het ongeveer 1 centimeter dik is. Doe het beslag 30 minuten in de opgewarmde oven.

Stap 2: Haal je cake uit de oven en laat het afkoelen. Schil een banaan en prak het, leg het prakje apart. Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Doe de poedersuiker en de roomkaas bij de boter en mix dit mengsel tot een glazuur. Snij de cake doormidden en bestrijk de helft van de cake met glazuur. Doe dit in de koelkast. 

Stap 3: Snij de rest van de cake in kleine stukjes voor het baasje en in hele kleine stukjes voor het beest. Smeer de geprakte banaan op een cakeplakje en leg er een tweede cakeplakje op. Doe opnieuw wat geprakte banaan op het tweede plakje en druk dit aan met een derde plakje. Versier de bovenkant van de cakejes voor het beest met stukjes gekleurde wortel. Gebruik voor het derde plakje cake voor de baasjes de cake met glazuur er op uit de koelkast. Versier dit ook met stukjes wortel. Carrotastic!

Let op: maak de cakejes voor je cavia niet groter dan 5 gram, anders worden ze te dik van deze lekkernij.