recept: happy-harten-taart

Liefde gaat door de (dieren)maag! Maak deze heerlijke zoethartige hartentaart met pompoen, pindakaas en honing-yoghurt frosting voor je geliefde knorrende krulstaart.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200º graden. Snij een pompoen in tweeën en verwijder alle zaden. Leg de twee halve pompoenen op een ovenschaal en doe deze in de oven. Haal ze er na een halfuur uit en laat ze even afkoelen! Hol de inmiddels zachte pompoen uit en gebruik een mixer om het vruchtvlees zacht te pureren. Zet je pompoenpuree aan de kant.

Stap 2: Zet de oven op 175º graden. Splits de eieren en doe het eigeel en eiwit in twee verschillende schaaltjes. Doe alle ‘natjes‘ (de kokosolie, appelmoes, pindakaas, honing en vers gemaakte pompoenpuree) bij het eigeel en mix away! Gebruik daarna een zeef om de bloem er ook doorheen te mixen. Voeg steeds een beetje bloem bij totdat alle bloem is opgenomen in het bakmengsel.

Stap 3: Pak het schaaltje met het eiwit en klop dit net zo lang totdat het helemaal stijf is. Tip: je kan testen of eiwit stijf is door de kom ondersteboven te houden. Als het eiwit niet uit de kom valt, is het stijf! Gebruik een pannenlikker om het eiwit geduldig door het bakmengsel heen te mengen, totdat het één mengsel is geworden. Gebruik een kwastje om je bakvormpjes in te vetten met kokosolie en vul ze daarna met het bakmengsel. Doe alles in de oven voor 25 tot 30 minuten.

Stap 4: Nu je taartjes gaar worden in de oven, kan je mooi de toppings gaan maken. Verdeel de Griekse yoghurt in twee bakjes. Voeg aan een van de bakjes pindakaas toe en aan de ander honing. Meng ze allebei, zodat je twee mooie yoghurt-toppings hebt. Pel je banaan en gebruik uitsteekvormpjes om hartjes uit de banaan te halen. Ping, je taartjes zijn klaar! Laat ze even afkoelen en bouw je happy harten taart op met de yoghurt-toppings, stukjes banaan en bosbessen.