recept: pbff-infinity broodjes

Lekker! Deze ‘Koken met Konijnen’-infinity broodjes met room en jam deel je met je trouwe viervoeter (hond)!

Stap 1: Doe het bloem, twee eieren en de olie bij elkaar in een kom. Kneed dit allemaal tot een mooi deeg. Als je deeg nog een beetje droog is, kan je altijd nog een beetje ei toevoegen. Deel het deeg in tweeën. Doe bij de ene helft van het deeg de cranberries en bij de andere helft de bosbessen. Kneed de deegjes opnieuw, totdat de bessen er goed doorheen gemengd zijn. 

Stap 2: Verwarm de oven voor op 175º graden. Maak van het beide deegjes broodjes in een ‘infinity’ vorm. Deel de deegjes allebei door vier. Maak van elk stukje deeg een sliert en maak de uiteindes van elke sliert aan elkaar vast. Vorm dan een ‘acht’ van elke sliert en leg deze allemaal op een bakplaat. Kluts je derde ei en gebruik een kwastje om de broodjes hier mee in te smeren, voor de extra shiny look! Doe de broodjes 25 minuten lang in de oven.

Stap 3: Terwijl de broodjes in de oven staan, kun je de toppings voor het baasje maken. Meng de crème fraîche, mascarpone en poedersuiker door elkaar. Gebruik een mixertje om er een mooie, zachte ‘clotted cream’ van te maken. Haal de broodjes uit de oven, laat ze afkoelen en serveer! De cream en jam zijn enkel voor het baasje, niet voor je beest.