recept: jammie-in-the-hammie-tammie-appeltaartjes

Gebruik waxinelichtvormpjes om jouw knagertjes te verrassen met deze bite-size appeltaartjes. Dit koken met konijnen-recept is helemaal jammie voor hammies (hamsters)!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 150┬░ graden. Haal de kaarsjes uit de waxinelichtjesvormpjes en maak de vormpjes goed schoon. Omdat de vullingen voor beest en baas verschillend zijn, moet je twee schalen gebruiken. Snijd de appel in kleine stukjes. Verdeel de stukjes appel over de schalen. Doe alleen bij de vulling voor baasjes ook de rozijnen en wat poedersuiker. Meng de baasjes-vulling door elkaar, vulling klaar!

Stap 2: De waxinelichtvormpjes kun je ook gebruiken om de ingredi├źnten mee af te meten. Pak een nieuwe schaal en doe hier acht maal een waxinelichtvormpje-hoeveelheid bloem in. Doe hier ook vier keer een waxinelichtvormpje water en een waxinelichtvormpje pindakaas (zonder stukjes) bij. Kneed tot een deeg. Tip: Is het deeg toch nog iets te nat? Dan mag je er wel wat bloem bij doen. Rol het deeg uit tot het ongeveer 2mm dik is. Bekleed de waxinelichtvormpjes met het deeg.

Stap 3: Vul de helft van de vormpjes met de baas-vulling en de andere helft met de beest-vulling. Zorg er voor dat je deeg over hebt voor de bovenkant van de appeltaart. Snij kleine, dunne reepjes uit het deeg en leg deze gekruist op elkaar op de vulling. De appeltaartjes mogen nu voor 13 tot 15 minuten in de oven!

Stap 4: Laat de frambozen twee minuten pruttelen in een pannetje met wat water. Druk de frambozen door een zeefje en doe er wat aardappelzetmeel bij om het te binden. Haal de appeltaartjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Gebruik een kwastje en het frambozenglazuur om de appeltaartjes een mooie roze shine te geven!