recept: tapas-para-perros-y-humanos

Ola! Cómo estás? Heeft jouw trouwe viervoeter wel een verwenbeurt verdiend? Verras je rakker met dit Spaanse tapas-banket! Ook geschikt voor katten.

Stap 1 (fritata): Verwarm de oven op 190‎° graden. Doe wat olie in een pan en bak hier de spinazie in. Breek de drie eitjes en klop het ei samen met de basilicum. Smeer je ovenbakje in met olie en vul deze met het eimengsel, de spinazie en de feta. Doe het volledige mengsel 10 minuten lang in de voorverwarmde oven.

Stap 2 (patatas bravas): Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine vierkantjes. Kook de vierkante stukjes aardappel tien minuten lang in een pan met kokend water. Leg de aardappelstukjes op een ovenschaal en bedruppel ze met olijfolie. Doe de aardappelstukjes 20 tot 25 minuten in de oven, op 190‎° graden. Tip: hou je duim boven de opening van de oliefles als je de olie gaat druppelen op de aardappelstukjes. Zo zorg je dat er niet te veel en niet te weinig olie op de aardappels komt!

Stap 3 (albondigas): Doe alle ingrediënten van de albondigas in een kommetje bij elkaar. Meng de ingrediënten door elkaar door het mengsel met je handen te kneden. Als je mengsel er goed uitziet, kan je beginnen met balletjes draaien. Zorg voor mooie, gelijke balletjes. Ze mogen vijftien tot twintig minuten in de oven op 190‎° graden.