recept: baas&beest-besties-biscuits

Heb jij een lieve cavia of ander knagertje die wel wat extra aandacht verdiend? Verras je beessie dan met deze baas & beest bestie biscuitjes!

Stap 1: Doe de havermout in de blender en blend! Tot de havermout gemalen is. Verdeel het gemalen havermout over drie verschillende kommetjes en hou wat over om je werkblad mee te bestrooien. Let op: we gebruiken expres havermout en niet ander bloem. Dat is omdat Cavia’s en andere knaagdieren geen ander bloem mogen hebben!

Stap 2: Snijd de wortel in kleine stukjes en kook de stukjes 15 minuten in een pan kokend water. Laat de frambozen een minuutje borrelen in een pannetje met een klein laagje water. Doe hetzelfde met de bosbessen, in een ander pannetje. Pureer de wortel en voeg toe aan een bakje havermout. Duw de frambozen en bosbessen door een zeefje en voeg deze ook toe aan een bakje havermout.

Stap 3: Kneed de drie havermoutmengsels tot een mooi deegje. Bestrooi je werkblad met havermoutmeel en rol de drie deegjes uit. Steek er mooie vormpjes uit, bijvoorbeeld hartjes. Bak de koekjes 15 minuten lang in de oven, op 175° graden.

Stap 4: Koekjes klaar, versieren maar! Voor je cavia kan je het koekje versieren met stukjes aardbei. Voor jezelf kan je chocolade smelten, au-bain-marie. Doe hiervoor brokjes chocola in een kom boven een pan met heet water. Roer de chocola totdat het gesmolten is. Je kan ook slagroom opkloppen met wat poedersuiker of zelfs de pitjes van een vanillestokje, als je jezelf echt wil verwennen. Let op: cavia’s mogen geen chocola of slagroom!