Recept: hartige-katten-cupcakes

Verdient jouw poes of kat het om extra verwend te worden, net als Byad, de poes zonder oren? Trakteer je poekie dan op deze Cat-tastic Cupcakes, geschikt voor Beest & Baas!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden. Schei het eigeel van het eiwit. Doe hierbij wat zonnebloemolie, 30 gram bloem en de stukjes zalm. Mix het lekker lang, totdat het deeg schuimig is. Vul dan de helft van de vormpjes met dit beslag. Deze zijn voor je beessie!

Stap 2: Maak nu het 'mensenbeslag'! Laat de witte boterham weken in wat melk. Knijp hem daarna goed uit en voeg hem toe aan het basisbeslag. Doe hier ook geraspte kaas, een drupje olijfolie en wat een peper en zout bij, naar smaak. Mix away! Vul de overige helft van de vormpjes met dit beslag. Deze zijn voor baas!

Stap 3: Terwijl je cakejes gaar worden in de oven, kun je de frosting maken. Schil de aardappel en snij deze in stukjes. Kook de stukjes 20 minuten lang in een pan met water. Stamp! En maak er een fijne puree van. Om het iets smeuïger te maken, voeg je wat boter toe. Om het wat stijlvoller te maken kun je kleurstoffen toevoegen. Meng, maar mix niet! Daar wordt de puree slijmerig van.

Stap 4: Je cakejes zijn klaar, versieren maar! Top de mensencakejes met bieslook en peterselie en de katten-cupcakes met kattensnoepjes of brokjes, zodat beest en baas niet elkaars cakeje opknabbelen. Bon appetit!