Hannah’s Hocus Pocus Hoed

Een recept van Hannah. 

Hannah goochelt macarons uit haar hoge hoed. En omdat het toch een toverhoed is, zijn de macarons in de vorm van konijntjes! Hannah kiest voor de kleur roze. Gewoon omdat het een vrolijke kleur is én het past bij de smaken van de taart: frambozen en rozen! 

Ingrediënten

Amandelbiscuit
10 eieren
275 gram fijne kristalsuiker
200 gram patentbloem
50 gram maïzena
80 gram roomboter
200 gram amandelmeel
Flinke snuf zout

Frambozenmousse
400 gram frambozen
3 blaadjes gelatine
100 gram suiker
250 milliliter slagroom
150 gram mascarpone

Frambozenschuim (voor in de taart en macarons)
4 eiwitten
4 eieren (splitsen en dooiers voor vulling gebruiken)
300 gram amandelmeel
300 gram poedersuiker
400 gram suiker
150 gram water
50 gram suiker
Rode kleurstof

Vulling macarons
200 gram frambozen
1 citroen
150 gram suiker
100 gram boter

Witte chocolade crème
200 gram roomkaas
100 gram witte chocolade
Rode kleurstof

Witte chocolade ganache
250 gram witte chocolade
125 milliliter slagroom
Rode kleurstof

Decoratie
5 gram eiwitpoeder
200 gram poedersuiker
20 milliliter water
150 gram pure chocolade
100 gram witte chocolade
Rode kleurstof
100 gram rode rolfondant
50 gram zwarte rolfondant
50 gram witte rolfondant

Bakgereedschap
Weegschaal
Keukenmachine met garde en menghaak
5 mengkommen passend bij de keukenmachine
8 gewone mengkommen
6 kleine kommetjes
Zeef
4 Steelpannetjes
Grote pan gewone garde
3 gewone messen
2 scherpe mesjes
4 gewone lepels
4 rubberen spatels
2 bakplaten
2 roosters
2 bakvormen van 17 cm
2 bakvormen van 24 cm
Theedoek
Bakpapier (circa 10 velletjes)
2 paletmessen
Tempereersteen
Staafmixer
Hoge beker waar de staafmixer in kan
Scherp mesje
Snijplankje
Platte schaal
2 kleine kwastjes
Kleine spuitzakjes en spuitmondjes voor chocolade en icing
Thermometer
Pizzaschep of spatel (of iets dergelijks, om taart te verplaatsen
1 rietje 
Spateltjes voor fondant
Deegroller

Presentatie
Op een mooie schaal. We leggen het rode lapje en de toverstok voor de taart.

Recept

Bodem
Weeg bloem en maïzena af en voeg het samen.
Splits 10 eieren.
Klop de eiwitten met de suiker en het zout stijf.
Klop de eierdooiers op.
Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten.
Smelt de roomboter. 
Zeef de bloem, het amandelmeel en de maïzena boven het eimengsel en spatel voorzichtig door.
Voeg de gesmolten boter toe en spatel voorzichtig door.
Verdeel het biscuit over de twee springvormen van 15 en 24 centimeter doorsnede.
Bak de biscuits 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Frambozenmousse
Verwarm de frambozen 15 minuten met de suiker.
Haal van het vuur en los drie blaadjes gelatine op in de frambozenpuree.
Laat afkoelen tot ongeveer 20 graden.
Klop de slagroom.
Voeg de helft van de slagroom toe aan de frambozenjam om familie te maken.
Voeg het mengsel vervolgens toe aan de resterende slagroom.
Voeg ook de mascarpone toe.
Vul een spuitzak met de mousse en leg het in de koelkast. 

Macarons
Verwarm de oven op 150 graden.
Klop 3 eiwitten licht op.
Meng amandelmeel, poedersuiker en de 3 eiwitten door elkaar.
Verdeel in twee bakken van 2/3 en 1/3 deel. Doe bij het 2/3e deel de rode kleurstof.
Verwarm water en suiker.
Klop bij circa 112 graden 3 eiwitten tot stevig schuim.
Voeg dan suikersiroop van 118 graden toe.
Meng beetje bij beetje de meringue door de amandelmengsels.
Verdeel evenredig het mengsel over de bakken.
Spuit nu van het rode mengsel 2 grote rondjes van circa 12 centimeter doorsnede.
Maak van de rest macarons, gewone ronde in de vorm van een konijntje.
Geef de konijntjes twee roze wangetjes.
Bak de konijntjes 15 minuten in de oven, en de grote macarons 20-25 minuten.
Pers 1 citroen uit.
Verwarm voor de vulling frambozen met citroensap en suiker.
Meng de eierdooiers erdoor en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
Verwarm tot 85 graden.
Haal de pan van het vuur en roer de in stukjes gesneden boter erdoor.
Schenk in een bakje en laat afkoelen.

Witte chocolade crème
Smelt de chocolade.
Voeg de chocolade toe aan de roomkaas en klop goed door.
Voeg de kleurstof toe.
Zet koud. 

Macarons versieren
Maak met poedersuiker, eiwitpoeder en water royal icing.
Kleur de helft van royal icing rood.
Decoreer de macarons.
Smelt pure chocolade.
Decoreer de macarons met een spuitzakje.
Vul een rietje met pure chocolade en leg in de koelkast.

Witte chocolade ganache
Verwarm de slagroom.
Voeg de slagroom toe aan de chocolade.
Roer goed door, tot alle chocolade gesmolten is.
Voeg kleurstof toe.
Haal het stokje pure cholade uit het rietje.
Dip de puntjes in de ganache (voor het toverstokje).
Rol rode fondant uit tot een doekje.

Opbouwen
Begin met de amandelbodem, dan frambozenmousse, mega-macaron, amandelbodem, frambozenmousse, megamacaron.
Maak af met resterende mousse.
Werk de taart af met (roze) chocoladecrème.
Giet de (roze) chocolade ganache op de rand, en laat mooi naar beneden lopen.
Plaats dan de derde biscuit van 24 centimer erbovenop. Dit is de rand van de hoed.
Werk af met roze chocoladecrème.
Plak macarons met de vulling aan elkaar.
Plaats de macarons op de taart.
Decoreer de taart met de rest van de royal icing.
Maak van de rolfondant een zwart/witte toverstaf en een rood toverdoekje. Leg dit voor de taart.