Hartjes jam puzzelkoekjes

Niet één maar twee zachte koekjes gevuld met zoete jam, dat klinkt als een feestje toch? Je eigen puzzel maken was nog nooit zo lekker en makkelijk!

Dit heb je nodig
(Ongeveer 25 koekjes)
•    350 gram bloem 
•    250 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur) 
•    200 gram suiker 
•    1 ei (middelgroot) 
•    2 theelepels bakpoeder 
•    2 theelepels vanille-extract 
•    1 theelepel citroenrasp 
•    Snufje zout 
•    200 gram jam (bijv. aardbeienjam) 

Zo maak je de hartjes jam puzzelkoekjes
•    Zet de oven aan op 175 graden (boven- en onderwarmte. 
•    Bedek een bakplaat met bakpapier.
•    Klop de zachte boter en de suiker in ongeveer 5 minuten luchtig.
•    Voeg het ei toe, samen met het vanille-extract en de citroenrasp. Meng het goed door elkaar.
•    Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout door het botermengsel.
•    Zorg dat je een mooi, samenhangend deeg krijgt.
•    Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. 
•    Bestuif je werkblad licht met bloem.
•    Rol het deeg uit tot een dunne lap (niet te dik).
•    Steek met een ronde uitsteekvorm koekjes uit. Bij de helft van de koekjes steek je in het midden een hartje (of een ander vormpje) uit. 
•    Leg de koekjes zonder hartje op de bakplaat.
•    Smeer een dun laagje jam op elk koekje.
•    Leg de koekjes met hartje erop, druk lichtjes aan. Je kunt extra jam toevoegen in het hartje als je wil. 
•    Bak de koekjes in ongeveer 12–14 minuten licht goudbruin. 
•    Laat de koekjes goed afkoelen.
•    Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Je eigen jam maken? Dat doe je zo! 

Zelfgemaakte jam