Chocolade schelpen met marmer effect

Chocolade schelpen met een marmer effect zien er niet alleen prachtig uit, maar ze smaken ook heerlijk! Je maakt ze door verschillende soorten chocolade (wit, melk en puur) een beetje door elkaar te laten vloeien. Zo krijg je dat mooie gemarmerde patroon. Je kan het ook vullen met een praline, maar voor dit recept gebruiken we geen vulling. Het is heel makkelijk om te doen en superleuk om mee te experimenteren.

Chocolade schelpen wordt ook zeebanket chocolade genoemd. Het komt uit België, en meestal zit er ook een hazelnoot praline vulling in. Superlekker en zo populair geworden, dat meerdere landen en bedrijven genieten van dit chocolaatje.

Wat heb je nodig?
•    Witte chocolade
•    Melkchocolade
•    Pure chocolade
•    Een mal in de vorm van schelpen (of een andere vorm die je leuk vindt)
Zo maak je ze:
•    Breek de chocolade in stukjes en smelt ze apart van elkaar in kommetjes. Dit kan au-bain marie of gewoon in de magnetron.
•    Doe een lepeltje witte chocolade in de mal.
•    Doe er daarna een beetje melkchocolade en pure chocolade bij.
•    Pak een satéprikker of een tandenstoker en roer héél voorzichtig een paar streepjes door de chocolade. Zo krijg je het marmer-effect! 
•    Zet de mal in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is geworden.
•    Druk de schelpen voorzichtig uit de mal en klaar zijn ze! 

Zin in nog meer chocolade? Maak je eigen warme chocolademelk!
Zelf warme chocolademelk maken