Gezonde muffins met wortel

Zin in iets lekkers én gezonds? Deze wortelmuffins zijn supermakkelijk om te maken, glutenvrij, lactosevrij én mega lekker! Perfect als ontbijt, tussendoortje of traktatie in de klas. 

Waarom zijn ze gezond?
•    Ze bevatten geen toegevoegde suikers, want de zoetheid komt van de banaan en een beetje agavesiroop. 
•    Het beslag bevat havermeel en amandelmeel voor vezels en smaak. 
•    Geraspte wortel zorgt voor extra groente in je snack, superhandig! 

Wat heb je nodig? (Voor ongeveer 12 muffins)
•    100 gram havermeel (glutenvrij indien nodig) 
•    50 gram amandelmeel 
•    2 rijpe bananen 
•    2 eieren 
•    150 gram geraspte wortel 
•    50 gram agavesiroop 
•    2 theelepels bakpoeder 
•    3 theelepels kaneel 
•    2 theelepels koek & speculaaskruiden 
•    Snufje zout 
•    100 gram pecannoten 
•    50 gram rozijnen 

Zo maak je de gezonde muffins met wortel
•    Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats muffinpapiertjes (of cupcake vormpjes) in de bakvorm. 
•    Mix de eieren met agavesiroop luchtig. 
•    Pureer de bananen en hak de pecannoten grof. 
•    Meng het meel, zout, kaneel, speculaaskruiden en bakpoeder. 
•    Spatel het meelmengsel door het eiermengsel. Voeg daarna bananenpuree, geraspte wortel, pecannoten en rozijnen toe. 
•    Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
•    Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een prikker: komt ‘ie er droog uit, dan zijn ze klaar. 

Variatietip: Vervang de pecannoten door walnoten of hazelnoten, rozijnen door ander gedroogd fruit of voeg 50 gram pure chocolade stukjes toe! 

Opzoek naar nog een muffin recept? Maak je eigen vanille chai muffins!

Vanille chai muffins