Petit fours: Zo maak je ze helemaal zelf!

Je kent ze vast wel: petit fours! Kleine, supermooie gebakjes die bijna te schattig zijn om op te eten. Ze zien eruit als mini-taartjes met laagjes cake, jam en een glanzend laagje chocola of fondant.Maar wist je dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken zonder oven? 

Wat heb je nodig?
•    Hotelcake
•    Aardbeienjam (of een andere jam die jij lekker vindt)
•    Witte en melkchocolade
•    Optioneel: ruby chocolade (roze)
•    Optioneel: kleurstof om je witte chocola te kleuren

Zo maak je petit fours
•    Snijd de hotelcake in plakken van ongeveer 2 cm dik en halveer ze nog een keer.
•    Smelt de witte en melkchocolade apart (in de magnetron of au bain-marie).
•    Smeer op een plakje cake wat jam en leg er een tweede plakje bovenop.
•    Dip de cakejes met een vork in de gesmolten melkchocolade en leg ze op bakpapier.
•    Versier de bovenkant met witte, ruby of gekleurde chocolade.
•    Zet de petit fours 30 minuten in de koelkast zodat de chocola hard wordt.

Wil je meer petit fours recepten uitproberen?
Ga aan de slag met petit fours met witte chocolade en kokos!

Petit fours met kokos en witte chocolade