Kasteeltjes

Op het terrein van Heel Holland Bakt Kids staat een echt kasteel. Daarom maken de bakkers Kasteeltjes! Kleine schattige taartjes die er super feestelijk uitzien. Ook zin om deze gebakjes te maken? We leggen je uit hoe het moet.

Dit heb je nodig

Bakgereedschap 
Deegroller
Pizzasnijder
Reliëfmatje (kun je ook weglaten of een kanten kleedje gebruiken)
Bloemetjes uitsteker
Liniaal
Mixer 
Bakplaat (35x25 centimeter)
Spuitzak 

Biscuit 
3 eieren
70 gram suiker
60 gram bloem
9 gram custardpoeder
Poedersuiker

Vulling
150 milliliter melk
15 gram custardpoeder
15 gram suiker
0,50 vanillestokje
180 gram zachte boter
60 gram witte basterdsuiker
125 gram frambozenjam

Afwerking
250 gram roze marsepein 
250 gram gele marsepein 
Poedersuiker

Zo maak je het

Biscuit
- Split de eieren en zorg ervoor dat het eiwit helemaal schoon is.
- Klop het eiwit los tot het wit wordt.
- Voeg de suiker toe en klop tot stevige pieken.
- Roer voorzichtig de eidooiers erdoor en spatel vervolgens de bloem en de custardpoeder erdoor.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit.
- Bak de biscuit in ongeveer 8–10 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de biscuit na de baktijd uit de oven en haal deze direct van de bakplaat.
- Wrijf poedersuiker op de bovenkant van de biscuit, draai om en trek het bakpapier eraf.
- Snijd het afgekoelde biscuit in 3 stukken van 25×10 centimeter.

Vulling
- Meng een scheut melk met de custardpoeder tot een papje.
- Breng de resterende melk met de 15 gram suiker en het vanillemerg aan de kook.
- Schenk een beetje warme melk bij het custardpapje, roer goed door en schenk alles terug in de pan.
- Breng het geheel weer aan de kook en laat het een aantal keer “blub” zeggen.
- Stort de banketbakkersroom op een plaat, bedek met plasticfolie en laat de room handwarm afkoelen.
- Draai boter, banketbakkersroom en witte basterdsuiker tot een gladde crème.
- Als de kleur wit uitslaat, is de crème goed.
- Schep de botercrème in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.

Opbouw 
- Leg 1 plak biscuit op de bodem en verdeel de frambozenjam hier overheen.
- Bedek met een volgende plak biscuit. 
- Strijk daarop een laagje botercrème.
- Dek af met de laatste plak biscuit en strijk hier een dunne laag botercrème op. 
- Laat dit geheel minimaal 45 minuten opstijven in de koelkast, zodat de botercrème goed stevig wordt.
- Snijd de opgesteven cakejes in 10 vierkantjes van 5×5 centimeter. 
- Smeer de zijkanten van de kasteeltjes in met een dun laagje botercrème.
- Zet ze in de koelkast tot gebruik.

Afwerking
- Rol de marsepein mooi dun uit met behulp van de poedersuiker. 
- Leg ze op het reliëfmatje en rol er nogmaals met de deegroller overheen zodat er een motiefje in het marsepein drukt. 
- Snijd lange banen uit de marsepein, die net iets hoger zijn dan de gebakjes. 
- Bekleed 5 gebakjes met roze en 5 gebakjes met gele marsepein. 
- Let op dat je geen naad of verdikking ziet!
- Vouw daarna de bovenkant dicht zodat het een kasteeltje wordt. 
- Steek uit de overgebleven marsepein 5 gele en 5 roze bloemetjes uit. 
- Spuit op elk kasteeltje een toefje botercrème. 
- Leg op de roze kasteeltjes een geel bloemetje en op de gele een roze bloemetje.