Hoe is het nu met?

Sommige kinderen blijven je altijd bij. Die jongen op zijn crossmotor, het meisje dat last heeft van tics, die jongen die zo goed kan skateboarden. Hoe zou het nu met ze zijn?  

Zapp Echt Gebeurd zocht een aantal kinderen uit documentaireklassiekers op en filmde ze opnieuw. Hoe gaat het nu met ze? Heeft de documentaire hun leven veranderd? Kwamen hun dromen uit?

Niels

hoekynielswerd.jpg


In deze aflevering van 'Hoe is het nu met...?' gaan we langs bij Niels van de documentaire 'Hoe Ky Niels werd'. Deze documentaire gaat over de zoektocht en het recht om jezelf te mogen zijn, over jongens- en meisjesdingen, hormonen en meer van die verwarrende zaken. Hoe is het nu, vier jaar later, met Niels?
Bekijk het hier.

Michelle

nietvansuiker.jpg

In deze aflevering van 'Hoe is het nu met...?' gaan we langs bij Michelle van de documentaire 'Niet van suiker'. De documentaire ‘Niet van suiker’ (2015) gaat over Michelle. Zij baalt ervan dat ze zwaarder is dan de meeste andere meiden, maar ze wil geen spriet worden zoals haar tweelingzus. Een film over afvallen en zelfvertrouwen. Hoe gaat het nu met haar?
Check het hier.

Drona & Arjun'Drona & ik' is een documentaire uit 2009 waarin je kennismaakt met de broers Drona en Arjun. Wij zochten ze op om te kijken hoe het nu met ze gaat!
Hier bekijk je de video.

Eugène

7019_in_stijl_dansen_w1585_h545_bg.jpg

In 2013 was de toen veertienjarige Eugène te zien in de documentaire 'In Stijl Dansen'. In Hoe is het nu Met..? gaan we terug naar Eugène, een aantal jaar later. Hoe is het met hem vergaan? Hoe is het met zijn stijldansen?
Bekijk het hier.

Marijn

de ietsnut.jpg

Marijn kennen we uit de documentaire 'Die Ietsnut' uit 2013. Marijn was toen twaalf jaar oud en maakte van de meest normale dingen de tofste kunst. Maar hoe gaat het nu met hem?
Dat zie je hier.

Jamey

In 2014 ontmoetten we Jamey in "Jamey's gevecht", een jongen die als de beste kan voetballen, maar zichzelf niet kan introduceren. Jamey stotterde namelijk heel erg, en heeft daarnaast een vorm van Gilles de la Tourette. Wij zochten Jamey om te kijken hoe het met hem gaat.
Check het hier.

GiovanniIn 2014 zagen we het verhaal van de toen 9-jarige Giovanni. Hij had een bijzondere passie: synchroonzwemmen, wat normaal wordt gezien als meisjessport. Maar dat stopte de fanatiek Giovanni uiteraard niet. Hoe is het nu, vier jaar later, met hem?
Je ziet het hier.

ChanaikaIn 2007 vertelde de stoere Chanaika dat ze haar vader uit huis heeft gezet, nadat hij haar moeder sloeg. Hoe kijkt ze nu, bijna tien jaar later terug op deze gebeurtenis?
Bekijk hier haar verhaal.

NimaAls 13-jarig meisje wist Nima nog niet of ze met haar moeder en zus in Nederland mocht blijven wonen. Ze vertelde haar verhaal in de documentaire Nima. Nu, 13 jaar later, spraken we haar weer. Woont ze nog in Nederland?
Je ziet het hier.

DannyIn 2007 viel er weinig te beleven voor homoseksuele jongeren. Daarom organiseerde Danny een homoboot voor jongeren tijdens de Gay Pride. Nu, bijna tien jaar later, zochten we Danny weer op. Zou zijn homoboot nog bestaan? En hoe heeft hij het toen ervaren?
→ Check hier hoe het nu met hem gaat.

NassimNassim uit de documentaire plank, sloeg zelfs zijn vakantie over om met belangrijke skateboardwedstrijden mee te doen. Zijn grootste wens was om prof te worden. Als hij een belangrijke geldprijs zou winnen zou hij een deel aan zijn moeder en zusjes geven. Zou hij zijn droom hebben waargemaakt en zijn geld verdienen met skateboarden?
→ Je ziet het hier.

MackIn februari gingen we langs bij Mack de crosskabouter, zoals hij werd genoemd. Mack zat in 2011 in de documentaire 'Ik ben echt niet bang!'. De toen 9-jarige motorcrosser deed mee aan best gevaarlijke wedstrijden, maar hij was echt niet bang.
→ Klik hier om te kijken hoe het nu met Mack gaat.

AnneIn maart gingen we langs bij Anne. Het lichaam van Anne deed soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Zou ze hier nog steeds last van hebben? En hoe gaat ze er nu mee om?
→ Check hier hoe het nu met Anne gaat. 

Jim en SamZe vingen kikkers met blote handen en staken hun eigen scheten in de fik. Jim en Sam haalden samen heel wat kattenkwaad uit. Maar na de zomer zou Jim naar de middelbare school in de stad gaan en daar baalde Sam heel erg van. Zijn ze nog steeds vrienden en hebben ze ondertussen al baardgroei?
→ Kijk hier hoe het nu met Jim en Sam gaat.

JadeJade (13) had een hekel aan alles wat meisjesachtig is. Is dat 7 jaar na haar film 'I love het leger' nog steeds zo?
→ Check hier het resultaat.

------------

Regie 'Hoe is het nu met?': Pascalle van Dijk
Productie: VPRO / Zapp Echt Gebeurd