Nieuwe Koplopers!

Hoe ziet het leven van de toekomstige iconen eruit, op weg naar de top? Het VPRO-jeugdprogramma Koplopers volgt jonge talenten op weg naar die gedroomde top. Een portrettenserie die een ongefilterde blik achter de schermen van rijzende sterren geeft: want wat houdt dat eigenlijk in?Met kindmodel Joeke Rovers, motorcrosser Kay de Wolf en e-sporter Levi de Weerd.

15 mei – Koplopers x Joeke

 

Joeke Rovers is pas negen en vliegt nu al door Europa voor haar modellenwerk. Ze prijkt op billboards, werkt voor grote modemerken en duikt op in de Nederlandse Vogue. Ondertussen gaat ze ook gewoon naar school in Puttershoek en speelt ze graag met haar vriendinnetjes, broertjes en zusje. Hoe combineer je dat allemaal met elkaar, als je ook nog zo jong bent?  Koplopers volgt Joeke onderweg naar een shoot in het buitenland en geeft in deze aflevering een kijkje in het leven van een aanstormend model. 

Vanaf 15 mei te bekijken op het YouTube kanaal van NPO Zapp, in de NPO Zapp app en hier op de site! 

22 mei – Koplopers x KayRonkende motoren, overal modder en elk weekend in een ander land: Kay de Wolf maakt zijn debuut als jongste motorcrosser in de op een na hoogste wereldklasse: de MX2. Motorcross is zijn leven, het is alles wat hij doet en kent sinds hij klein was. Dat leven bestaat uit trainen, reizen en wedstrijden in het weekend. Dat is niet zonder risico: het gevaar van een ernstige blessure ligt met elke sprong en bocht op de loer. Ondertussen zijn alle ogen op hem gericht. Gaat het hem lukken om te gaan met de druk en te eindigen in de wereldtop in zijn debuutjaar?Koplopers volgt hem tijdens een van zijn laatste en beslissende wedstrijden in Italië, de GP in Lombardije, en laat zien wat er nodig voor is om deze sport op wereldniveau uit te oefenen.

Vanaf 22 mei te bekijken op het YouTube kanaal van NPO Zapp, in de NPO Zapp app en hier op de site! 

29 mei - Koplopers x Levi

Levi de Weerd is een van de beste FIFA e-sporters ter wereld. Hij doet mee aan een internationaal FIFA- toernooi in Londen, waar veel geld op het spel staat. Op zijn 15e werd hij gescout door Team Gullit: een e-sports academy waar jonge FIFA-spelers worden klaargestoomd voor een internationale carrière. Levi doet mee met de wereldtop, maar dat vraag ook nogal wat: veel trainen, veel focus, keuzes maken, tussendoor huiswerk maken en discipline tonen. Want waar zijn vrienden zich verheugen op een examenreis, is Levi vooral aan het trainen. Hoe ga je om met de druk van buitenaf, je team en van jezelf, als alleen het beste goed genoeg is? Wat betekent het voor je leven, om zo’n carrière te hebben op je zeventiende? Koplopers geeft een ongefilterd kijkje in het leven van een professionele e-sporter.

Vanaf 29 mei te bekijken op het YouTube kanaal van NPO Zapp, in de NPO Zapp app en hier op de site!