Niks Meer Aan Doen! Paastaart

Maak deze 'Taarten van Abel'-paastaart met konijntjes op zoek naar wortels van fondant in gras van botercrème!

Stap 1: Om te beginnen, maak je de konijnenbilletjes van fondant! Rol een bolletje witte fondant. Rol dan een stukje witte fondant en snij deze doormidden. Gebruik een kwastje om wat eetbare lijm op het bolletje fondant te doen en plak de twee stukjes fondant er op. Dit zijn de voetjes. Gebruik roze fondant om de kussentjes op de voetjes te maken. Doe tenslotte een klein bolletje witte fondant op de bovenkant, dit is het staartje. Gebruik een klein schaartje om het staartje ‘pluizig’ te maken.

Stap 2: Nu is het tijd om de fondantwortels te maken. Deze zijn erg makkelijk. Rol een beetje oranje fondant uit en druk er zachtjes wat groeven in met een spateltje zodat het fondant op een wortel lijkt. Lijm er dan een stukje groene fondant op en gebruik het schaartje om het tot loof te knippen. Worteltje klaar!

Stap 3: Pak de taart die je wil versieren er bij. Meng wat groene kleurstof door de botercrème en doe dit in een spuitzak. Het is belangrijk dat je een goede spuitkop hebt om ‘gras’ mee te spuiten- een spuitkop met meerdere kleine gaatjes werkt hiervoor het beste. Versier de taart met het ‘gras’. Als je klaar bent, kun je de wortels en konijntjes er op leggen. Je kan je taart ook versieren met chocoladebloemen of paaseitjes. Wat zeggen we dan?

Niks meer aan doen!