Niks Meer Aan Doen! Ballerinacake

Plié! Deze 'taarten van abel' klassieke balletcake maak je met fondant, icing en de achterkant van een lepel. Lekker bakken en dan is het prête!

Stap 1: Pak een bolletje roze fondant en rol het uit met een deegrollertje tot het mooi dun is. Pak dan een speciaal deegrollertje met een mooi, zwierig reliëf (deze kan je vaak vinden in verschillende kookwinkels of op het internet). Rol over het deeg met deze roller zodat het reliëf in het fondant te zien is. Gebruik daarna het uitsteekvormpje om een mooi hartje uit het fondant te halen. Leg het hartje voorzichtig op de achterkant van een lepel, hierdoor krijgt het juiste vorm. Leg de lepel voorzichtig aan de kant.

Stap 2: Doe je handschoenen aan en pak de icing. Doe een paar druppels (niet te veel!) rode kleurstof in de icing en gebruik een lepel om het te mengen totdat de icing mooi egaal roze is geworden. Doe de spuittuit in de spuitzak en knip het uiteinde van de spuitzak er af. Het is belangrijk dat je een mooie, platte spuittuit hebt: hierdoor krijg je de mooiste ‘icing-tutu’. Lepel de icing in de spuitzak en duw de icing richting de tuit.

Stap 3: Pak je cupcakes er bij. Maak een mooie ballet-tutu van icing. Begin met spuiten aan de rand van de cupcake. Maak kleine, platte boogjes door je spuitzak horizontaal te houden en de cupcake te draaien tijdens het spuiten. Als de tutu klaar is, kun je de bovenkant van de ballerina, het fondanthartje, er in steken. Je ballerinacake is klaar, prêt!