Niks Meer Aan Doen! Ananastaart & Brushstrokes

Bouw een fruitig feestje met deze enorme, appetijtelijke ananastaart! Smelt witte chocolade om brushstrokes te maken en beplak je taart helemaal vol totdat het net een ananas is. 

Stap 1: Breek de witte chocoladerepen in kleine brokjes en leg deze in een schaaltje. Smelt de chocolade. Als je dit doet met een magnetron, kun je het beste de chocola steeds een minuutje verwarmen en tussendoor doorroeren, totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Verdeel de gesmolten chocolade over twee schaaltjes. Doe bij het ene bakje wat gele kleurstof en bij het andere schaaltje groene kleurstof. Meng de kleurstof door de chocolade en doe de chocomengsels in spuitzakken.

Stap 2: Pak een vel bakpapier, knip het uiteinde van je gevulde spuitzak er af en spuit mooie kleine rondjes van de gesmolten chocolade op het bakpapier, totdat de spuitzak leeg is. Pak dan een lepel en ‘veeg’ de rondjes uit. Druk je lepel zachtjes op een rondje en trek de lepel naar je toe. Het maakt niet uit als niet alle brushstrokes even mooi zijn! Na een paar keer oefenen zal je zien dat je er steeds beter in wordt. Laat de brushstrokes minstens 15 minuten uitharden, langer mag altijd.

Stap 3: Als je brushstrokes uitgehard zijn, kun je je taart gaan versieren! Doe de botercrème in een spuitzak. Hiermee kan je de brushstrokes op de taart ‘plakken’. Doe een klein toefje botercrème op een brushstroke en plak deze stevig tegen de taart aan. Let op: als een mooie ananas wil maken is het belangrijk dat je bovenaan de taart begint met plakken. Als de hele taart eenmaal bedekt is, kun je de bovenkant afmaken. Meng wat groene kleurstof door de botercrème totdat het dezelfde kleur heeft als de groene brushstrokes. Doe de groene botercrème bovenop de taart en steek hier voorzichtig de groene brushstrokes in. Je ananastaart is klaar!