Niks Meer Aan Doen! Chocoballen

Deze spectaculaire chocoballen kan je kapotslaan om allemaal lekkere snoepjes te onthullen! Vul de ballen bijvoorbeeld met smarties of snoephartjes. Daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit!

Stap 1 (chocolade temperen): Voordat je chocoballen kan maken, moet je eerst chocolade temperen. Bij het tempereren van chocolade breng je de chocolade naar de juiste temperatuur, waardoor het mooi gaat glanzen wanneer het weer hard wordt. Perfect voor deze chocoballen! Weeg 150 gram chocolade af en breek dit in kleine stukjes.  Smelt de chocolade en breng het tot een temperatuur van 45°. Weeg dan 50 gram chocolade af en breek ook dit in kleine stukjes. Roer steeds een paar stukjes van deze chocolade door de gesmolten chocolade, totdat alle chocolade is gesmolten en opgenomen.

Stap 2: Doe een klein beetje van de getempte chocolade in twee bakjes en meng hier een paar druppels kleurstof doorheen. Pak de kwastjes en bolvormpjes er bij. Gebruik het kwastje om in de bolvormpjes ‘vegen’ van de gekleurde chocolade te maken. Je krijgt het mooiste effect als de vegen mooi dun zijn, dus doe niet te veel van de gekleurde chocolade op je kwastje! Vul de bolvormpjes met de niet-gekleurde getempte chocolade. Draai de bollen rond totdat ze volledig bedekt zijn met chocolade en je de gekleurde vegen aan de binnenkant van de bol niet meer kunt zien. Om een mooie, dunne bol te krijgen is het belangrijk dat je de bollen ook even ‘afgiet’. Laat de chocolade volledig uitharden. Haal voorzichtig de halve bollen chocolade uit de vormpjes.

Stap 3: Nu je halve bollen af zijn, is het tijd om ze te vullen en aan elkaar vast te maken. Hiervoor gebruik je een hete plaat, maar een pannetje op laag vuur kan natuurlijk ook. Pak je vulling er bij, bijvoorbeeld smarties. Vul een halve bol. Pak een andere halve bol voorzichtig op en druk deze met de randen naar beneden zachtjes in de pan. Hierdoor zal de chocolade warm en zacht worden, waardoor je beide halve bollen aan elkaar kan plakken. Klaar! Voor spectaculair effect kan je de bollen kapotslaan, waardoor de snoepjes aan de binnenkant worden onthuld.