Niks Meer Aan Doen! Valentijnskoekjes

De liefde gaat door de maag: verras je valentijn met deze heerlijke, glanzende Taarten van Abel-valentijnskoekjes!  

Stap 1: Mix en kneed de poedersuiker, boter, het bloem, het ei en een snufje zout door elkaar totdat je een mooi deegje hebt gemaakt. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het mooi dun is. Gebruik een uitsteekvormpje om hartjes uit het deeg te halen. Leg de hartjes op een bakplaat. Doe de hartjes voor 10 á 15 minuten in de oven, op 170° graden. Laat de koekjes daarna afkoelen. Nu is het tijd om de icing te maken!

Stap 2: Voor deze koekjes gebruiken we een royal icing mix. Dat is de makkelijkste manier om een mooi glazuur te maken voor je koekjes. Doe 450 gram van de mix samen met 55 ml water in een kom en meng dit met een keukenmachine, voor een paar minuten. Als je pieken kan trekken die niet teruglopen is de icing goed! Leg twee eetlepels icing terzijde om later te gebruiken. Meng door de rest van de icing een paar druppels rode kleurstof. Doe de rode icing in een spuitzak met een smalle spuitkop en maak een mooie rand van icing op de koekjes. Laat tien minuten drogen.

Stap 3: Als je de rand hebt gemaakt, kun je de icing weer in een bakje doen. Voeg er een heel klein beetje water bij en meng het er doorheen met een lepel. Dit doe je om de icing dunner te maken. Doe de nieuwe, dunnere icing in een spuitzak met bredere spuitkop en vul de bovenkant van het koekje hier mee, tot aan de randen. Pak tenslotte de witte icing die je over hebt, en maak kleine toefjes op de koekjes. Gebruik een satéprikker om hier hartjes van te maken. Laat de icing uitharden en je valentijnskoekjes zijn klaar!