De Smeertechniek

Smeren maar! Maak deze chique uitziende taart in een handomdraai. Supermakkelijk en als je het goed doet binnen no-time klaar. 

Zo maak je zelf deze taart! 

LET OP: Deze taart is iets moeilijker om te maken! Daarom is het handig als je dit met z'n tweetjes doet


Wat heb je nodig?
 

- Een cake die je al hebt afgebakken en hebt bekleed met fondant. Kleur naar keuze. Wij hebben voor groen gekozen. 

- Gemaakte botercreme en kleurvloeistof. Wij hebben gekozen voor drie verschillende kleuren groen: de kleurverschillen ontstaan door verschillende hoeveelheden kleurstof toe te voegen. Meer kleurstof betekent een diepere kleur, minder betekent dat de kleur vager zichtbaar is. Kies een kleur naar keuze! 

- Schone theelepels: hiermee druk je straks de dot uit. Het handigste is om lepels paraat te hebben die je elke keer kan pakken zodat je kan doorwerken. 

- Een draaiplateau waar je de taart op kan zetten. 

- Drie spuitzakken 

- Een schone theedoek 


Zo maak je het!

- Pak de drie spuitzakken en knip een driehoekje van de onderkant af. Zorg dat deze even groot zijn. 

- Vul de spuitzakken met de botercreme. 

- Zet de taart op het draaiplateau en ga goed zitten. Bepaal van te voren hoe je kleuren erop moeten komen: lichte kleuren boven of juist onder beginnen? 

- Spuit de eerste dot op de onderkant, pak dan de zak met de volgende kleur en spuit de tweede dot hierboven, spuit dan de derde dot op de eerste laag. 

- Pak een schone lepel en veeg de onderste dot uit. Pak weer een schone lepel en veeg de tweede dot een stukje uit. Pak dan een derde lepel en veeg de laatste dot een stukje uit. 

- Geef de lepels aan je mede-taartenbakker! Die kan deze dan schoonmaken in een theedoek, terwijl jij de volgende rij aanbrengt. 

- Herhaal dit proces helemaal rond, zodat je taart helemaal gedecoreerd is. 

- Niets meer aan doen!