Marble cake

Maak 'em lekker zelf: een marble cake. Helemaal niet moeilijk en met een groots effect! 

Zo maak je 'em! 

 

Ingrediënten en benodigheden

-  een ronde cake, al afgebakken.
-  stukjes gekleurde fondant: in de video zijn vier kleuren gebruikt en in totaal 400 gram
-  een rolstokje of deegroller
-  Crisco, maizena of ander vet dat je gebruikt op het oppervlakte waarop je gaat rollen. 
-  een mes om stukken fondant weg te snijden 
-  een meetlint 
-  eventueel een draaiplateau waar je de cake op kan zetten

 

 

ZO MAAK JE HET 

-  Smeer je cake zo strak als mogelijk is in met botercreme: dit gaat straks werken als de lijm voor je fondant. Hierdoor blijft het goed plakken. Werk goed af. 

- Smeer de oppervlakte waarop je straks de fondant gaat rollen goed in met Crisco, maizena of ander vet. Dit zorgt ervoor dat het niet gaat plakken. 

- Pak je kleuren fondant erbij en rol deze warm in je handen, zodat je het goed kan kneden. Rol hier vier gelijke rollen van, die je naast elkaar legt. 

- Draai de rollen in elkaar als een soort dikke vlecht. 

- Vouw de uiteinden tegen elkaar aan en vouw deze nog een keertje dubbel. Je hebt nu een soort platte koek van je fondant gemaakt dat al door elkaar gemengd zit. 

- Druk je fondant aan en maak het wat platter. 

- Pak je rolstok of deegroller erbij en rol het stuk fondant uit. De kleuren mogen in elkaar overlopen (dat is de bedoeling) maar niet helemaal verdwijnen!

- Rol een even stuk uit dat groot genoeg is om je cake te bekleden. Meet de dwarsdoorsnede op om te zien of het breed genoeg is. 

- Pak je cake erbij en drapeer het uitgerolde stuk fondant hier overheen. Dit doe je handig door een stuk over de deegroller te hangen zodat het er netjes achter hangt. Je kan het nu heel makkelijk over de cake heen leggen. 

- Knip het overtollige fondant af van de cake zodat er nog genoeg over is voor de rand van je cake. 

- Ga dan met vlakke hand langs de rand van je cake om het fondant strak in te stoppen. Je duwt het als het ware naar beneden, strak langs de rand van je cake. 

- Druk aan en strijd glad waar nodig. 

- Pak dan je mesje en snijdt het fondant aan de onderkant er af. 

- Werk nog netjes af waar nodig. Niets meer aan doen!