Fruity cupcakes

Spiksplinternieuw: de wekelijkse Instagramserie Doe het lekker zelf! Waarin we je in razendsnelle en smakelijke video's laten zien hoe je de tofste Taarten van Abel-achtige creaties maakt. Deze week: Fruity Cupcakes. 

Wil je dit graag maken?

Kijk dan video en lees rustig de beschrijving door. De uitleg voor de peer is hetzelfde als voor de appel, aarbei en sinaasappel: je moet alleen de vorm iets aanpassen. 

Ingrediënten en benodigheden

- gekleurde stukjes fondant: wit, groen, bruin, geel, rood, oranje en paars.
- zwarte voedselkleurstift
- cocktailprikker
- Crisco of maizena
- Een klein penseeltje
- eetbare lijm
- een kleine deegroller of rolstokje
-  cupcakes (1 a 2, afhankelijk van hoeveel je er wil maken!)
- scherp mesje 

Zo maak je het; 

WATERMELOEN

- Zorg voor een schoon en droog werkblad. Als je wilt dat er niets op blijft plakken kan je Crisco gebruiken. Je kan ook bloem gebruiken, net zoals bakker Abel doet! 

- Rol een stukje wit fondant uit; dit komt op de bovenkant van de cupcake. Dit kan ook een andere kleur zijn als je dat leuker vindt. 

- Snijd een cirkel uit of steek deze uit. Plak dit rondje stukje vast op de cupcake met botercreme en snijdt overtollige stukjes fondant eraf. Druk netjes aan aan de zijkanten. 

-  Weeg 5 gram groene fondant af en 5 gram rode fondant. Rol hier balletjes van. 

- Rol het groene stuk fondant uit tot een uitgestreken stuk fondant. Zorgt dat het gelijkmatig is uitgerold. 

- Rol het stuk rode fondant in je handen een beetje  langwerpig uit zoals in de video, zodat het de doorsnede van een watermeloenstuk krijgt. 

- Leg dit bolletje op het groene fondant en rol het groene fondant om het bolletje heen als een worstje. 

- Druk de zijkanten aan en draai deze er voorzichtig af. Druk de zijkanten aan zodat het dicht zit. Rol het langwerpige bolletje een paar keer zodat het gelijkmatig is. 

- Snijdt over de breedte het bolletje door. Aan de binnenkant zie je nu de rode fondant die een randje groene fondant heeft, net zoals de schil van een watermeloen! 

- Snijdt schuin dit stuk nogmaals door. Druk aan en vervorm het een beetje met je vingers als dat nodig is. 

- Plaats stipjes op de rode fondant met een zwarte voedselstift: dit zijn de pitjes! 

- Klaar! 

 

PEER 

- Rol een bolletje groene fondant tot een bolletje in je hand. Maak de onderkant iets dikker en de bovenkant iets dunner. Net zoals de vorm van een peer! 

- Druk met de achterkant van een kwastje op de dunne bovenkant. Hier komt het steeltje te zitten. 

- Rol een heel dun en klein stukje bruine fondant uit. Maak hier een dun en klein steeltje van. 

- Breng eetbare lijm aan op het ingedeukte bovenkantje en plak het steeltje hierop vast. 

- Klaar! 

 

Als je je fruit gemaakt hebt, kan je deze met de eetbare lijm vastplakken op de bovenkant van je cupcake.
Niks meer aan doen!