Ober er hangt een eenhoorn aan de muur

Liever een eenhoorn op je bord dan eentje in de wei? Knutsel en frutsel dan net als Abel een mooi exemplaar dat om op te vreten is! Ook geschikt voor vegetariërs

Wat heb je nodig (20 personen):
roze cadeaulint
plastic insteekmapje
cornetje
3 rechthoekige botercakes
500 gram witte marsepein
poedersuiker
200 gram jam
50 gram gesmolten pure chocola
50 gram gesmolten witte chocola
1 ijshoorntje
eenhoornHoe maak je het?
Leg de cakes tegen elkaar aan. Teken het hoofd van een eenhoorn op karton en knip het uit. Hij moet op de cakes passen, dus teken hem niet te groot.
Leg je mal op de cakes en snij de cake met een mes langs het karton in de vorm van het hoofd.

Smeer de jam uit over de cake. Leg de uitgerolde marsepein over de cake heen zodat hij helemaal onder de marsepein verdwijnt. Snij het teveel aan marsepein weg.

Schep de gesmolten pure chocola in een cornetje en teken twee mooie ogen op het plastic mapje. Laat de chocolade ogen hard worden in de koelkast.

Druk met je duimen twee neusgaten in de cake. Boetseer van marsepein twee oren en plak die met gesmolten witte chocola vast aan het hoofd.

Plak met gesmolten witte chocola het ijshoorntje op het voorhoofd. Als de chocolade ogen hard zijn, kun je ze van het plastic afhalen en op het hoofd plakken met gesmolten chocola. Maak sierlijke manen van het cadeaulint en bevestig ze met een beetje gesmolten chocola aan de taart.