De chocoladehoed

Ben je net als onze koningin dol op mooie hoeden, maar vind je het niet meer zo origineel om een hoed op je hoofd te dragen? Klik dan snel verder.

Wat heb je nodig (12 personen):
een kunstbloem
veren
1 grote ronde luchtige chocoladecake
500 gram witte marsepein
300 gram roze marsepein
poedersuiker
400 milliliter slagroom voor de taartvulling
20 gram suiker voor de slagroom
300 milliliter slagroom voor de chocoladesaus
200 gram gehakte pure chocola
400 gram verse zwarte bosbessen
200 gram jam
chocolaatjes voor de versiering
chocolade hoed

hoe maak je het
Snij de cake in drie schijven en leg het onderste deel op een rond stuk karton dat net zo groot is als de taart. Doe de suiker bij de slagroom en klop hem stijf.

Smeer een dikke laag slagroom op de onderste cakeschijf en strooi er bosbessen overheen. Leg hier de tweede schijf bovenop. Op deze schijf doe je alleen in het midden een flinke klodder slagroom en bosbessen. Dek het af met de bovenste plak cake.

Snij de cake aan de bovenkant bij, zodat hij op een bolhoed lijkt. Smeer de cake in met de jam.

Rol de witte marsepein plat en leg de lap over de cake heen zodat hij er helemaal onder verdwijnt. Snij het teveel aan marsepein eraf. Rol de roze marsepein plat, snij er een cirkel uit die een stuk groter is dan je bol en leg hem op een schaal. Doe de gehakte chocola in een kom. Breng de slagroom heel voorzichtig aan de kook. Blijf erbij, want slagroom kookt snel over! Haal de pan van het vuur, giet de hete slagroom bij de chocola en roer tot het heerlijk romig en vloeibaar is.

Zet de bol op een rooster met een schaal eronder en giet er net zo veel chocoladesaus over tot je geen marsepein meer ziet. Zet de bol ongeveer 5 minuten in de koelkast zodat de chocola iets droogt en lekker plakkerig wordt.

Zet de chocoladebol op de roze marsepeinen rand, versier de taart met veren, een kleurige bloem en lekkere chocolaatjes.