Geef je allerliefste een hartentaart

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar deze liefdestaart zal er wel met veel gesmikkel ingaan!

 

Wat heb je nodig:
10 onbespoten tulpen in allerlei kleuren
1 grote ronde luchtige chocoladecake
500 milliliter slagroom
2 theelepels gemalen kaneel
3 eetlepels honing
3 bananen, in de lengte in plakken gesneden
een paar druppels citroensap
400 gram witte marsepein
150 gram roze marsepein
poedersuiker
200 gram jam
hartvormige taartvormpjes, verschillende maten
1 eiwit
hartentaart

hoe maak je het
Teken op karton een hart, zo groot dat het nog gemakkelijk uit de cake te snijden is. Knip het hart uit, leg het op de cake en snij deze langs het karton uit.

Snij de cake in twee schijven. Klop de slagroom. Kluts de kaneel en de honing erdoor en smeer het lekker dik op het onderste deel van de cake. Besprenkel de plakjes banaan met een paar druppeltjes citroensap en verspreid ze over de laag slagroom. Zet daarna de bovenste cakeschijf erop. Smeer de cake helemaal in met jam. Rol de witte marsepein uit en leg deze over de cake heen, zodat hij helemaal onder de marsepein verdwijnt. Snij het teveel aan marsepein aan de onderkant weg.

Druk verschillende hartjes uit de platgerolde roze marsepein en plak ze met eiwit op de taart. Om hem mooi glanzend te ma­ken, kun je met een kwastje de hele taart insmeren met eiwit.

Boetseer van de roze marsepein 10 vingers. Je eigen handen kun je mooi als voorbeeld gebruiken.

Lak de nagels met eiwit, dan lijken ze nog echter. Als je gekleurde nagels wilt, verf je ze met eiwit en voedingskleurstof.

Leg de vingers tegen de zijkant van de taart. Knip de steeltjes van de tulpen kort en versier je hartentaart ermee.