Soezen bakken

Basisrecept soezen bakken.

Ingrediënten voor 50 soezen:

200 milliliter water
200 gram boter
100 gram meel
8 eieren
1 eetlepel suiker
1 theelepeltje zout

Meng het meel, het zout en de suiker door elkaar. Breng in een pan het water en de boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de mix van meel, zout en suiker er met een houten lepel doorheen. Breng langzaam aan de kook en blijf goed roeren tot het papje zo stevig wordt als een deegbal. Meng de eieren dan een voor een door het deeg tot het een geheel wordt. Maak daar met een lepel balletjes van die ongeveer net zo groot zijn als een euro. Leg de deegballetjes op een stuk met meel bestoven bakpapier op een bakplaat. De balletjes worden straks twee keer zo groot, leg ze dus niet te dicht op elkaar. Stel de oven in op 220°C. Bak de soezen ongeveer een kwartier tot ze goudbruin zijn. Als je de ovendeur in de tussentijd opendoet mislukken de soezen, laat hem dus dicht! Zet de oven uit en laat ze rustig afkoelen. Maak aan de onderkant van de soezen een gaatje, waarin het spuitmondje van een spuitzak past. Je kunt de soezen vullen met heerlijke pudding of met zoete slagroom en zo lekker opeten, of er een waanzinnige Soezenberg van bouwen.