Luchtige cake

Basisrecept voor een luchtige cake.

Ingrediënten

10 eierdooiers
4 eiwitten
100 gram suiker
90 gram mee
125 gram maïzena
rasp van een citroen
1 theelepeltje zout

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kluts de eiwitten met een beetje suiker in een schone mixer tot schuim en doe daar langzaam de rest van de suiker bij tot het goed stijf is. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de citroenrasp en schep dat voorzichtig door het schuim. Schep daarna, ook voorzichtig, het gezeefde meel, de maïzena en het zout erdoorheen. Giet alles in een ingevet bakblik en zet het 20 minuten in de oven. De oven mag in de tussentijd niet open, dan zakt de cake in. De cake is klaar als hij een mooie goudgele kleur heeft.

Luchtige chocoladecake

Als je een luchtige chocoladecake wilt maken, kun je in plaats van 90 gram meel, 30 gram cacaopoeder en 60 gram meel door het beslag scheppen.