Een regenachtige zondag

Een recept van Daantje.

Wat is er nu leuker dan op een regenachtige zondag spelletjes te spelen? En dan samen kaas-, spek- of strooppannekoeken te eten. Met deze koekjestoren van Daantje heb je die zondag in een. Speel eerst een spelletje met de toren en eet de steentjes daarna lekker op!

Ingrediënten

Stroopkoekjes
250 gram ongezouten roomboter
Snuf zout
180 gram fijne kristalsuiker
1 ei
400 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
Bloem voor het bestrooien van het aanrecht

Stroopvulling
200 gram keukenstroop
120 gram lichtbruine basterdsuiker
80 gram ongezouten roomboter
1 theelepel kaneel

Kaaskoekjes
200 gram ongezouten roomboter
200 gram bloem
2 eetlepels melk
250 gram geraspte parmezaanse kaas
Snuf zout
Snuf peper
Bloem voor het bestrooien van het aanrecht

Crème voor tussen de kaaskoekjes
150 gram ongezouten roomboter
200 gram gerookt ontbijtspek
40 gram slagroom
Snuf peper

Bakgereedschap
Koekenpan
Steelpan
Snijplank
2 middelgrote kommen
1 Kleine kom
Diep bord
3 bakplaten
3x bakpapier
2 grote kommen
Handmixer
2x scherp mesje
Vershoudfolie
Rooster om koekjes op te laten afkoelen
Meetlat
Houten roerlepel

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ontbijtspek in kleine blokjes. 

Stroopkoekjes
Doe de boter, suiker, zout en ei in een kom en mix dit tot een romig mengsel.
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en kneed dit tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg rusten in de koelkast. 
Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik. 
Snijd koekjes uit van 2,5 bij 7,5 centimeter en leg deze op een bakplaat. 
Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten gaar. 
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Stroopvulling
Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet dit op het vuur. 
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het koken totdat alle suiker is opgelost.
Doe de stroopvulling in een diep bord en laat het afkoelen. 
Breng met een theelepel een laagje stroop aan op een koekje en plak er een tweede koekje bovenop. 

Kaaskoekjes
Snijd de boter in kleine blokjes en doe dit in een grote kom. Voeg de bloem, melk, kaas, zout en peper toe. 
Meng het geheel goed en kneed het tot een samenhangende deegbal.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik. 
Snijd koekjes uit van 2,7 bij 8 centimeter en leg deze op een bakplaat.
Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten gaar.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Crème voor tussen de kaaskoekjes
Bak de spek een paar minuten in een droge koekenpan.
Doe de boter, slagroom en peper in een kom en klop dit op totdat het luchtig is.
Voeg de afgekoelde spek toe aan de crème. 
Breng met een theelepel een laagje crème aan op een kaaskoekje en plak er een tweede koekje bovenop.