Geen Prob-Lama!

Een recept van Elisa. 

Wie zegt dat een lekkere taart niet ook gezond kan zijn? Deze piñatataart van Elisa zit boordevol groente. En hij ziet er ook nog eens heel feestelijk uit!

Ingrediënten

Cakebeslag Spinazie
170 gram spinazie
5 eieren
200 gram bruine suiker
280 gram tarwebloem
200 gram zonnebloemolie
Zest van 1 grote citroen
1 theelepel bakpoeder

Cakebeslag Wortel:
100 gram wortel
5 eieren
200 gram kristalsuiker
280 gram tarwebloem
200 gram zonnebloemolie
Zest 1 grote sinaasappel
1 theelepel bakpoeder

Vulling:
100 gram poedersuiker
500 gram mascarpone
200 milliliter slagroom
2 koffielepels vanille extract

Decoratie
24 velletjes wit eetpapier
100 gram donkerroze Marsepein
100 gram lichtroze Marsepein
200 gram witte Marsepein
20 gram zwarte Marsepein
20 gram knalgele Marsepein
20 gram baby blauw Marsepein
400 gram gekleurde chocoladesnoepjes
90 gram sprinkels hartjes
90 gram gekleurde sprinkels
300 gram Choco Drip Wit
Zwarte chocolade stift

Bakgereedschap

Grote zeef
Mixer
Hakmolen/blender
Spatels
Rasp 
3 Satéprikkers 
4 vellen Bakpapier
Bakspray
Staande mixer met toebehoren
Weegschaal
Oven thermometer
4 Springvormen van 20 centimeter doorsnee
Knoflookpers
Modelleergereedschap
Modelleervormpjes
Maatlepels

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Cakebeslag Spinazie
Splits de eieren en klop de eiwitten op.
Meng vervolgens de spinazie, olie en eigeel in de blender.
Voeg de zest van de citroen toe aan de suiker en meng het goed zodat de zest opgenomen wordt in de suiker. 
Voeg de meel en bakpoeder al roerend toe aan de citroenzest. 
Meng het spinaziemengsel vervolgens met een garde bij de meel en suiker.
Spatel daarna de eiwitten luchtig door het beslag.
Verdeel het cakebeslag over 2 ronde bakvormen.
Bak de twee vormen cakebeslag af in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Cakebeslag Wortel
Splits de eieren en klop de eiwitten op.
Meng vervolgens de wortel, olie en eigeel in de blender.
Voeg de zest van de sinaasappel toe aan de suiker en meng het goed zodat de zest opgenomen wordt in de suiker. 
Voeg de meel en bakpoeder al roerend toe aan de sinaasappelzest. 
Meng het spinaziemengsel vervolgens met een garde bij de meel en suiker.
Spatel de opgeklopte eiwitten luchtig door het beslag.
Verdeel het cakebeslag over 2 ronde bakvormen.
Bak de twee vormen cakebeslag af in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Vulling
Klop de mascarpone los met de mixer en voeg de poedersuiker al mengend toe.
Voeg de vanilleextract toe en mix tot een homogeen mengsel.
Meng vervolgens de slagroom beetje bij beetje door het mengsel tot het 1 geheel is.

Opbouw
Snijd de taarten drie keer horizontaal door.
Steek het midden uit de lagen taarten.
Bouw de taart op door tussen elke laag taart een laag vulling te smeren.
Vul het midden van de taart met de snoepjes en sprinkels voordat de laatste laag op de taart gaat.
Dek de taart af met de laatste laag cake en smeer de taart af met de witte vulling.
Versier de taart met de overgebleven decoratie.