Kleur mijn dag

Een recept van Julia.

In deze goed gevulde piñatataart zit wel een hele bijzondere verrassing. Wie tover jij uit de taart?

Ingrediënten

Biscuitdeeg
300 gram bloem
10 eieren
300 gram suiker
10 milliliter amandelaroma

Botercrème
250 gram verse rode frambozen
125 gram verse witte frambozen
400 gram roomboter
90 gram bloem
480 milliliter melk
400 gram poedersuiker
2 theelepels vanille-extract
Kleurstof in de kleuren lila, roze, oranje, geel, mintgroen en blauw

Vulling
Ouwel
1 zakje witte musketflikken met gekleurde spikkels
2 potjes sprinkles van 180 gram
Witte of bruine chocoladeballen

Bakgereedschap
Zeef
Mixer met haken en 2 beslagkommen
Eetbare pen
4 spuitzakken
5 kleine spuitzakken
Spuitmondjes 1M, 2D en 2A
3 bakvormen van 20 centimeter doorsnede
Bakpapier
Bakspray
Bakkwast
Paletmes
Deegschraper
Taartzaag
Taartsteker met een diameter van 10 centimeter

De taart maken

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte. 

Biscuit
Meng 10 eieren met 300 gram suiker en 10 milliliter vanillearoma. 
Zeef 300 gram bloem en voeg dit bij het beslag. Spatel dit door het beslag totdat alle bloem is opgenomen.
Verdeel het beslag over de 3 bakvormen.
Bak de biscuit in 25-30 minuten gaar.

Botercrème maken
Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een pannetje.
Roer dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan.
Zet het vuur aan en blijf goed roeren totdat  het mengsel dikker wordt. Kook het mengsel niet te lang.
Giet het mengsel op een plat bord en laat het afkoelen.
Doe de poedersuiker en boter in een beslagkom en mix dit een paar minuten tot een romig en licht geheel. 
Voeg het afgekoelde mengsel van bloem en melk en een beetje vanille-extract toe aan mengsel van poedersuiker en boter. 
Mix dit een paar minuten totdat er een romige crème ontstaat.
Zet de botercrème in de koelkast. 
Verdeel de afgekoelde botercrème in 6 delen en voeg aan elk deel een andere kleur kleurstof toe.

Samenstellen
Snijd de 3 biscuits horizontaal doormidden. 
Steek bij 5 biscuits in het midden rondjes uit.
Leg een biscuit zonder gat op het taartplateau en smeer hier de roze botercrème op.
Leg er een biscuit met gat bovenop en smeer hier weer een laag roze botercrème op. Herhaal dit voor alle lagen biscuit met een gat.
Maak met de eetbare pen een mooie tekening op de musketflikken.
Vul het gat met de chocoladeballen, vlinders, sprinkles en musketflikken. 
Leg de laatste laag biscuit bovenop de taart. 
Spuit met de verschillende kleuren botercrème horizontale strepen op de taart en smeer dit glad. 
Spuit toefjes botercrème op de taart en strooi daar nog wat sprinkles op.