De leeuw en het roze olifantje

Een recept van Fiep

Een roze olifant kom je niet tegen in het wild, maar wel in de tent van Heel Holland Bakt Kids. Fiep vult de eclairs met een mokkaroom en de dieren maakt zij van fondant. Voor de ogen van de olifant en leeuw gebruikt zij pure chocolade. 

Dit heb je nodig
2 kleine pannetjes
Spatel  
2 krabbertjes
Weegschaal
Garde
Theezeefje
Beslagkom 
2 Spuitzakken 40 cm
Spuitmondje kartel 15 mm
Siliconen bakmat
Taartrooster
Metalen tray
Huishoudfolie
Mixer + mengkom
Soezen Spuitmondje 6 mm
Keukenmachine 
2 cornetjes
Deegroller
Kookwekker
3 modeleerstokjes 

Ingrediënten

Eclairs
80 gram water
80 gram melk
80 gram boter
4 gram suiker
3 gram zout
90 gram bloem
4 eieren
10 gram poedersuiker 

Mokkaroom
250 gram volle melk
30 gram suiker
30 gram custardpoeder
2 eidooiers
1 zakje instant mokkapoeder
0,5 vanille stokje
10 gram zout

Mokka crème
150 gram boter
250 gram gele room
50 gram witte basterdsuiker

Hazelnoot paté
50 gram blanke geroosterde hazelnoten
50 gram rietsuiker

Decoratie

Glazuur
150 witte fondant
150 gram roze fondant
1 zakje instant mokkapoeder

Versiering
50 gram roze marsepein
30 gram lichtbruine marsepein
40 gram donkerbruine marsepein
50 gram poedersuiker
50 gram pure chocolade
Klein beetje eiwit

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte. 

Eclairs
Meng het water, de melk, de boter en het zout in een steelpannetje en breng het mengsel aan de kook.
Roer de gezeefde bloem in één keer door het beslag. 
Roer het beslag goed door en laat het nog 1 minuut doorkoken. 
Schenk het beslag in een mengkom en voeg 1 voor 1 de eieren toe. 
Vul een spuitzak, met een kartelspuitje van 1,5 centimeter en spuit strepen van 12 centimeter op een bakplaat met siliconen bakmat. 
Bestrooi de eclairs met een klein beetje poedersuiker. 
Bak de eclairs op 180 graden in 40 minuten gaar.

Mokkaroom
Schenk de melk in een pannetje, schraap het vanillestokje leeg en voeg het merg en het stokje bij de melk. 
Weeg in een beslagkom de suiker en custardpoeder af en voeg een beetje koude melk toe. 
Voeg bij dit mengsel 2 eidooiers, zout en een zakje mokkapoeder toe. 
Verwarm de melk en breng het aan de kook. 
Schenk een klein beetje kokende melk bij het eiermengsel en blijf goed roeren. Schenk daarna het mengsel terug bij de melk. 
Laat het mengsel koken totdat het gaat binden en kook het dan nog 1 minuut door. 
Schenk de mokkaroom op een metalen plaat, dep er een beetje roomboter op en dek het af met huishoudfolie. 
Laat de mokkaroom goed afkoelen. 

Mokkacrème
Roer met een mixer 150 gram boter glad en voeg 50 gram witte basterdsuiker toe. 
Voeg de afgekoelde mokkaroom in 3 gedeeltes bij de roomboter en suiker. 
Blijf goed roeren totdat het een luchtige crème is. 

Hazelnoot paté
Maal de hazelnoten en rietsuiker fijn in een hakmolen en voeg dit bij de mokkacrème.
Vul een spuitzak, met een spuitmondje van 6 millimeter, en vul de eclairs met de mokkacrème. 
Meng de witte fondant met een zakje mokkapoeder en verwarm dit mengsel tot ongeveer 36 graden. 
Verwarm ook de roze fondant tot 36 graden en breng een laagje aan op de eclairs. 

Versieren 
Maak van de donkerbruine, lichtbruine en roze marsepein de dieren. 
Meng poedersuiker met een beetje eiwit en decoreer hiermee de dieren. 
Smelt chocolade en decoreer ook hiermee de dieren.