Eetbaar nepbloed en andere griezelige decoratietips!

Zaterdag gaan de bakkers aan de slag met het thema Halloween! Wil jij, net als de bakkers, een griezelig spektakelstuk op tafel zetten? Deze decoratietips helpen je op weg!

Eetbaar nepbloed
Zin om maximaal te griezelen? Werk je taart dan af met eetbaar bloed! 
Wat moet je doen? Meng 1 eetlepel maizena met 4 eetlepels water en verwarm het mengsel in een pannetje. Voeg 4 eetlepels stroop toe en blijf verwarmen en doorroeren. Als het mengsel dik genoeg is, zet je het vuur uit en voeg je een halve theelepel rode kleurstof toe. Tijdens het afkoelen wordt het bloed nog een beetje dikker. Laat het kort staan en decoreer daarna je taart ermee. Bloed klaar? Griezelen maar! 

Spinnenweb taart
Het ziet er heel spectaculair en ingewikkeld uit, zo’n enorm spinnenweb bovenop je taart. Maar het leuke is... Het is eigenlijk enorm simpel om te maken! Je kunt een spinnenweb maken van glazuur (bij je tompoucen bijvoorbeeld) of chocolade. 
Wat moet je doen? Smelt chocolade voor de topping van je taart (+/- 200 gram) au bain-marie. Laat een beetje afkoelen. Giet de zachte chocolade over je taart. Doe ondertussen 40 gram chocolade van een andere kleur in een spuitzakje en smelt deze in de magnetron. Knip een klein puntje van de spuitzak en spuit meerdere cirkels over de chocolade op je taart. Pak een satéprikker en trek de prikker van het midden naar buiten door de chocolade. Tadaa! Je hebt een spinnenweb!

Spook Schuimpjes 
Tijdens de technische opdracht moeten de bakkers dit weekend spook schuimpjes maken. Super schattig en leuk om je taart mee te decoreren! Bovendien zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken. 
Wat moet je doen? Verwarm de oven voor op 110 graden. Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom op tot stijve pieken en voeg geleidelijk 68 gram suiker toe. Mix tot het eiwit is verdubbeld en voeg dan nog eens 68 gram suiker toe. Klop door tot een stevig, glad en glanzend geheel. Doe alles in een spuitzak en spuit mooie toeven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de spookjes in ongeveer 40 minuten droog in de oven. Teken met eetbare pen een gezichtje op je spookjes en ze zijn klaar voor op je taart! 

Marshmallow spinnenweb 
Niet alleen van chocolade, maar ook van marshmallows of spekjes kun je heel goed een spinnenweb maken. Door ze een klein beetje te verwarmen, kun je ze uitrekken tot een spinnenweb die je zo aan je taart, cake of cupcake vast kunt plakken. 
Wat moet je doen? Doe 4 marshmallows in een bakje voor 22 seconden in de magnetron. Pak wat marshmallow met 2 handen vast en rek het uit. Plak de slierten vast aan je baksel en klaar is Kees!