De tweede bakker gaat naar huis

Helaas moet Marem als tweede bakker de tent verlaten. Hoe heeft ze haar Heel Holland Bakt Kids avontuur beleefd? Dit zijn 8 vragen aan Marem.

Waarom ben je ooit begonnen met bakken? Wat is er zo leuk aan? 
Ik ben al heel jong begonnen met bakken. Toen ik een jaar of 3 was, wilde ik altijd koekjes bakken met mijn moeder en daarna wilde ik het al heel snel “zelluf doen”. Ik vind het superleuk dat je de mooiste en lekkerste dingen kunt maken als je maar gewoon goed leest. En het is nóg leuker om er allerlei dingen bij te verzinnen die het nog specialer maken. Dan wordt het haast knutselen en bakken tegelijk!

Wat zeiden ze in je klas toen ze hoorden dat je meedeed aan Heel Holland Bakt Kids? 
Ze hadden een heleboel vragen, maar ik denk niet dat ze meteen beseften dat ik dan dus ook op tv zou komen. En ze hadden niet echt door dat het natuurlijk al is opgenomen. Ze hoopten wel heel erg dat ik zou winnen! Mijn basketbalteam (Rotterdam Zuid, U12) en mijn coach zijn ook supertrots, dat vind ik echt lief. Ik bak weleens iets voor ze, maar door corona mag dat nu helaas even niet. 

Hoe vond je het om samen met je moeder Bernadette in de tent te staan? 
Echt bizar spannend, ik kon het haast niet geloven! Ik had al zo vaak gedroomd over die mooie gekleurde mixers. Gelukkig mochten we steeds achter een ander keukenblok staan, want ik vond alle kleurtjes heel mooi. Ik vond het wel lachen om samen met mijn moeder mee te doen. Ze was wel heel erg aan het stressen en ze liep soms een beetje in de weg. Ik kan beter bakken dan mijn moeder dus ik had het liever alleen gedaan hoor! Maar ze is wel lekker gezellig. 

Wat dacht je toen je hoorde dat je de tent helaas moest gaan verlaten? 
Ik vond het echt heel erg jammer, maar dacht tegelijkertijd: "Hallooooo, ik heb gewoon in die tent gestaan en met Janny, Robèrt en André gebakken"! En ik heb met het golfkarretje gesjeesd! Dat stond ook echt op mijn verlanglijstje, haha. Ik vind mijn eigen taarten heel mooi, want ik houd van lekker gek! Dus ik ben trots op wat ik heb gebakken in de tent. 

Wat vond je het allerleukste aan meedoen met Heel Holland Bakt Kids?
Ik vond alles superleuk! Ik heb echt wel nieuwe vrienden gemaakt en een heleboel geleerd. Ik weet nu dat ik echt goede smaken kan maken. En ik vond het heel leuk om te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Ik had nooit verwacht dat er zoveel mensen meewerken aan Heel Holland Bakt Kids.

Wat heb je geleerd van jouw deelname aan Heel Holland Bakt Kids?
Ik heb vooral geleerd dat je goed moet opletten bij het uitrekenen van de ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar iets 2 keer zo groot maken. Dat moet je eerst even een paar keer uitproberen.  

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken? 
Ja, je moet het gewoon gaan doen! Begin met een simpele cake, desnoods uit een pakje. En ga dan zo snel mogelijk gekke dingen proberen.

Hoe nu verder? Blijf je lekker bakken? 
Zo, ja echwel! Ik weet nu zeker dat ik goed ben met smaken. En ik heb een eigen spektakelstijl ontdekt: Misschien niet zo netjes, maar nooit saai en altijd lekker. Ik krijg nu al veel bakverzoeken!