Eetbare spelletjes maken doe je zo!

Zaterdag gaan de bakkers aan de slag met het thema spelletjes! Er zijn een heleboel eenvoudige spellen die je supermakkelijk kunt omtoveren tot een eetbare variant. We geven je graag wat inspiratie. Bakkers klaar? Spelen maar!

Tijdens de opnames was het hartstikke warm in de tent, maar het regent nu pijpestelen. Gelukkig hebben wij daar een goed medicijn voor: eetbare spelletjes! Sluit jezelf lekker binnen op, zet de oven aan en tover 1 van deze spelletjes uit de oven. Dat zorgt voor driedubbel plezier: je kunt lekker bakken, je hebt een leuk spel om te spelen en je kunt het na het spelen helemaal opeten. De bakkers in de tent maken een puzzeltaart, maar wij hebben 3 andere leuke spellen voor je op het menu staan. 

Cupcake Boter-Kaas-en-Eieren
Boter-kaas-en-eieren kennen we ook wel als kruisje-rondje. Je hebt een speelvlak van 9 hokjes, om de beurt mag je een kruisje of een rondje neerleggen. Wie 3 op een rij heeft wint. Wij maken daar graag een extra lekkere variant van, dus we vervangen de boter, kaas en eieren door cupcakes! Bak 12 cupcakes en versier de cupcakes op 2 verschillende manieren. Ieder krijgt 6 dezelfde cupcakes. Versieren klaar? Spelen maar! 

Koekjes memory 
Zin om je geheugen te trainen? Speel dan een potje koekjes memory! Versier je koekjes in paartjes van 2. Leg alle koekjes ondersteboven op tafel en draai er om de beurt 2 om. Een setje gevonden? Winst! Dan mag je beide koekjes opeten!

Dammen met macarons
Dammen is een bordspel waarbij je strategisch moet zijn en goed moet nadenken. Het bord bestaat uit 100 zwarte en witte vakjes en elke speler heeft 20 damstenen. De een is wit, de ander zwart. De stenen mogen alleen schuin worden geschoven en degene die als eerste alle stenen van zijn tegenstander heeft geslagen, heeft gewonnen.  

Damstenen zijn enorm geschikt om te worden vervangen door eetbaar lekkers. Koekjes, schuimpjes of macarons! Die laatste is onze favoriet. Het enige wat je voor dit eetbare spel nodig hebt is een dambord en 40 macarons. En weet je wat het leuke is aan deze variant? Als je een steen van je tegenstander geslagen, mag je hem opeten!