
Crazy Cook: zó maak je I do, I do, I do dumplings!
Ingrediënten:
-8 dumpling vellen
-3 gamba’s
-1 tl 5-spice kruiden
-1 tl sesamolie
-1 tl verse gember
-1 bamboescheut
-1 bosui stengel
-1⁄2 limoen
-2 tenen knoflook
-1 tl gembersiroop
-1 tl kimchi
-2 tl sojasaus
-Olie
De dumplingdip:
-1 el gembersiroop
-2 eetlepels sojasaus
-1 bosui stengel
-1 el sesamzaad
Bereidingswijze
Stap 1: Verhit een pan op laag vuur en rooster hierin het sesamzaad totdat je ze begint te ruiken.
Stap 2: Doe het sesamzaad nu in een kom en zet opzij.
Stap 3: Pel de gamba’s en plaats deze in een keukenmachine. Doe hierbij de knoflook, gember, 5-spice kruiden, sojasaus, gembersiroop, kimchi, bosui, sesamolie en bamboe en maal fijn totdat je een plakkerig mengsel hebt.
Stap 4: Pak nu een dumpling vel en plaats in het midden een kleine hoeveelheid van het gamba mengsel. Maak de rand van de dumpling wel wat nat met water en plak deze goed dicht. Doe dit met alle dumpling vellen.
Stap 5: Verhit ondertussen een laag water in een pan en zet hierop de stoommand. Stoom nu alle dumplings in de mand totdat deze mooi gaar zijn. Dit duurt circa 3-4 minuten.
Stap 6: Verhit vervolgens een klein laagje olie in dezelfde pan waarin je de sesam gebakken hebt. Zet de gestoomde dumplings nu met de platte kant in de pan en bak deze langzaam op laag vuur.
Stap 7: Maak nu de lekkere dip met de rest van de sojasaus, gembersiroop, ringetjes bosui en sesamzaad. Bak voor de smaak en presentatie nog een halve limoen tot goudbruin en serveer met de dumplings.