Kooktip! Zó maak je griezelige versiering voor je baksels

Het is bijna Halloween! Maak het extra griezelig door je baksels te versieren met vleermuizen, spookjes en spinnenwebben, net zoals in de finale aflevering van Crazy Kitchen. We leggen je uit hoe je dat doet!

Vleermuisjes maken 
Wil je vleermuisjes maken om een taart, cupcake, koekje of andere baksel griezeliger te maken? Dan heb je het volgende nodig:

  • - Zwarte fondant 
  • - Snoepoogjes 


Kneed het fondant tot het goed soepel en elastisch is. Bestrooi je aanrecht eerst met een klein beetje bloem of poedersuiker, zodat de fondant niet blijft plakken. Rol de fondant vervolgens goed uit. Daarna kun je de vleermuisjes maken. Dit kun je doen door uit de losse pols met een mesje een figuurtje te snijden, maar je kunt ook eerst op papier een vleermuis tekenen en uitknippen of een plaatje van internet gebruiken. Leg dit vervolgens op je fondant en snijd het vleermuisje uit. Er bestaan ook speciale uitsteekvormpjes van vleermuizen, als je het jezelf nog makkelijker wil maken. 

Zijn je vleermuizen klaar? Plak er dan met een beetje botercrème snoepoogjes op. Nu zijn ze af!

Spookjes maken 
Wil je spookjes maken? Dan heb je het volgende nodig:

  • - Wit fondant 
  • - Snoepoogjes

Kneed het fondant tot het goed soepel en elastisch is. Bestrooi je aanrecht eerst met een klein beetje bloem of poedersuiker, zodat de fondant niet blijft plakken. Rol de fondant vervolgens goed uit. Je kunt hier nu verschillende soorten spookjes van maken. Je kunt bijvoorbeeld platte spookjes maken, maar je kunt ze ook 3D maken. Steek eerst rondjes uit en vouw de fondant vervolgens tot een spookje. Je kunt een lolly (of een andere ronde vorm) gebruiken om het lichaam van het spookje mooi rond te krijgen en de rest van de fondant eromheen te draperen. Plak alleen nog snoepoogjes op en je spookje is af. Heb je geen snoepoogjes in huis? Dan kun je de oogjes natuurlijk ook van een beetje zwart en wit fondant maken. 

Spinnenwebben maken 
Om het nog spannender te maken, kun je met een beetje suiker ook spinnenwebben maken. Let op: laat je ouders of verzorgers je hierbij helpen, want warme suiker is heel erg heet. Gevaarlijk dus! 

Schep een beetje suiker in een vetvrije steelpan. Laat dit op een laag vuurtje smelten, totdat er karamel ontstaat. Hoe langer je dit laat staan, hoe donkerder de suiker wordt. Is de karamel mooi gekleurd? Haal dan de pan van het vuur en laat dit kort afkoelen. Leg ondertussen een velletje bakpapier klaar. Steek een vork in de karamel en maak op het bakpapier draden. Laat dit nog even kort drogen (de karamel droogt heel snel) en dan zijn je spinnenwebben klaar.