Zó maak je de Crazy Curry van Thomas Brok

Wil jij de Crazy Curry van Thomas zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet! 

Ingrediënten: 

  • - Klein teentje gember (+/- 3 centimeter)   
  • - 3 teentjes knoflook  
  • - 1 rode ui  
  • - 1 rode peper 
  • - 1 broccoli  
  • - 1 winterpeen   
  • - 1 blik kikkererwten   
  • - 3 stengels paksoi  
  • - 1 el panang currypasta 
  • - 1 el pindakaas (lekker met stukjes!)   
  • - 400 ml kokosmelk  
  • - 1 el sojasaus  
  • - 3 el (zonnebloem)olie  
  • - 2 el sojasaus  
  • - Basmatirijst    


Extra:

  • - Verse koriander  
  • - Limoen       

Crazy Ingrediënt:

  • - Tofu (200 gr)   


Recept:

  1. 1. Kook de basmatirijst volgens de verpakking.   
  2. 2. Schil de gember en snipper het fijn.   
  3. 3. Hak 1 rode ui en 3 teentjes knoflook fijn en snijd een rode peper in ringen. Tip: voor de pittigheid kun je de zaadlijst erin houden. Wil je het niet zo pittig? Haal 'm er dan uit.   
  4. 4. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in een pan met kokend water. Het lekkerste is om ze niet te lang te koken, zodat ze nog een beetje stevig blijven.   
  5. 5. Schil de winterpeen en snij deze in grote blokjes of schijfjes.   
  6. 6. Snijd de paksoi in grote stukken. 
  7. 7. Doe een beetje olie in een wokpan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper.   
  8. 8. Voeg de wortel en broccoli aan de pan toe. 
  9. 9. Laat het blikje kikkererwten uitlekken en bak deze ook mee. 
  10. 10. Voeg nu de panang currypasta toe en de pindakaas. 
  11. 11. Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Blijf goed roeren, zodat alle kruiden en smaken goed kunnen mengen.  
  12. 12. Voeg 2 eetlepels sojasaus aan de curry toe en doe als laatste de paksoi erbij.  
  13. 13. Laat de pan +/- 5 minuten op laag vuur staan. Serveer de curry met rijst en eventueel met limoen en koriander. Eetsmakelijk!