Crazy Cook: zó maak je een vega shoarma tosti

Wil jij de vega shoarma tosti uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Ingrediënten voor één tosti: 
- 2 dikke plakken zuurdesembrood
- 4 plakken vegan cheddar kaas 
- ¼ courgette
- 75 gram vegan shoarma 
- ¼ paprika
- 1tl paprika poeder

Ingrediënten voor de saus:
-
2 tomaten
- ½ rode ui (wit kan natuurlijk ook)
- 1tl knoflookpulp
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 2 tl natuurazijn
- 1tl gerookte paprikapoeder
- 1tl gemalen korianderzaad (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. 1. Snijd voor de saus de ui in halve ringen en de tomaten in grove stukken.
  2. 2. Bak de de ui aan in een bakpan met een drupje olie, laat dit een beetje garen en voeg de knoflookpulp toe.
  3. 3. Voeg vervolgens de tomaten toe.
  4. 4. Daarna mogen de paprikapoeder en koriander er ook bij. Laat dit lekker bakken en garen.
  5. 5. Voeg de kokosbloesemsuiker toe en vlak erna ook de azijn, laat dit even pruttelen op zacht vuur.
  6. 6. Gebruik een blender of een staafmixer om de saus fijn te pureren. Zeef de saus en laat dit koelen in de koelkast.
  7. 7. Voor de tosti snijd je twee dikke plakken zuurdesembrood. 
  8. 8. Snijd daarna de courgette in dunne plakken en de paprika in dunne repen.
  9. 9. Verhit een bakpan met een beetje olie en bak vervolgens de groenten hierin aan, voeg halverwege het bakken de paprikapoeder toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  10. 10. Bak de shoarma in een bakpan met een beetje olie tot het goudbruin en gaar is.
  11. 11. Beleg een plak brood met twee plakken (vegan) kaas, dan de warme shoarma, gebakken groenten en dan weer twee plakken kaas. Druk het geheel goed aan.
  12. 12. Verhit een ruime bakpan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de tosti aan beide kanten tot die goudbruin is.
  13. 13. Laat de tosti vervolgens nog ongeveer 6 tot 8 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  14. 14. Snijd de tosti doormidden en serveer met de homemade ketchup. Eetsmakelijk!