Winnaar van de Week Opdracht 9: Zó maak je appelmonsters

Boeee! Tijd voor Halloween! Wil jij leren hoe je griezelige appelmonsters maakt? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet.   

Vergeet niet om HIER een foto van jouw baksels in te sturen en wie weet word jij wel de laatste winnaar van de week en krijg je het te gekke Crazy Kitchen schort! 

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden: 
- Groene appel
- Aardbeien (of snoeptomaatjes)
- Zonnebloempitten 
- Pindakaas
- Snoepoogjes (of rozijnen)

Stap 1 
Snijd de appel in vier kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten daarna voorzichtig een stukje in, zonder ze helemaal door te snijden. Vraag je ouders of verzorgers of ze je hierbij kunnen helpen. Herhaal dit met de andere appelpartjes tot alle partjes een grote, open mond hebben. 

Stap 2
Besmeer de binnenkant van de mond met een beetje pindakaas. 

Stap 3
Steek een paar zonnebloempitjes in de appelpartjes. Dit zijn de tandjes van je monsters. 

Stap 4
Snijd de aardbeien (of snoeptomaatjes)
 in plakjes. Dit worden de tongetjes van je appelmonsters. Leg het plakje aardbei/tomaat in de open mond. 

Stap 5
Een monster heeft natuurlijk ook ogen nodig. Hiervoor kun je snoepoogjes of rozijnen gebruiken. Plak ze met een klein beetje pindakaas op de schil van de appel. Geef een paar van de monsters ook maar één oog voor een extra griezelig effect. 

Eindresultaat
Boe! Je griezelige appelmonsters zijn nu af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de laatste winnaar van de week! Succes en veel smul- en griezelplezier!