Zó maak je Gioia’s Knettergekke Kaiserschmarrn

Wil jij de kaiserschmarrn van Gioia Parijs zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet!

Ingrediënten:

  • - 100 ml volle melk 
  • - 100 gr tarwebloem 
  • - 4 middelgrote eieren
  • - 1 theelepel vanille extract 
  • - 40 gr ongezouten roomboter
  •  
  •  

Toppings:

  • - Rozijnen
  • - Blauwe bessen
  • - Poedersuiker


Om in te dippen:

  • - Appelmoes
  • - Jam

Crazy Ingrediënt:

  • - Plofrijst  

Recept: 

  1. Schep de bloem in een kom en voeg hier vier eieren aan toe. Roer dit door elkaar met een garde.  
  2. Voeg nu de melk toe aan het mengsel. Blijf roeren tot je een glad beslag hebt. 
  3. Voeg hier ook een paar druppels vanille extract aan toe. 
  4. Verhit de boter in een koekenpannen op laag vuur.
  5. Giet het mengsel in de grote koekenpan, waar een deksel op past. Dit mag best een dikke laag van het mengsel zijn. 
  6. Laat de pan met het mengsel vervolgens ongeveer 5 minuten staan met de deksel erop. Blijf dit wel goed in de gaten houden. 
  7. 7. Trek de dikke pannenkoek daarna met een spatel voorzichtig uit elkaar en bak ‘m nog ongeveer 5 minuten verder door. Blijf de stukken regelmatig keren. 
  8. 8. Is de kaiserschmarrn af? Bestuif ‘m dan met de poedersuiker, serveer met de jam of appelmoes en kies je toppings, zoals rozijnen of blauwe bessen. Wil je het net zo crazy maken als Gioia en Geneal? Voeg dan plofrijst als topping toe!